Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Valentin Tudorică, prezent la forumul de cooperare China – Asia de Sud-Est

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Valentin Tudorică, prezent la forumul de cooperare China – Asia de Sud-Est

- in Administratie, Locale, Stiri
0

În perioada 8 – 16 iunie, o delegație a Consiliului Județean Timiș, condusă de vicepreședintele CJ, Valentin Tudorică, a efectuat o vizită în provincia Iunnan, din Republica Populară Chineză, la invitația oficialilor chinezi. Aceasta a avut la bază Înțelegerea de Cooperare între județul Timiș și provincia Iunnan, semnată de cele două părți, în anul 2015. Pe timpul vizitei delegația Consiliului Județean Timiș a avut mai multe întâlniri bilaterale cu oficialități din provincia Iunnan. Punctul cel mai important al vizitei a fost participarea la forumul de cooperare China – Asia de Sud-Est, ediția a II-a, la care au fost prezente numeroase delegații din zona de Sud și Sud-Est a Asiei, Africa și Arabia Saudită, delegație cu reprezentanți peste 1,8 miliarde de locuitori.

Obiectivul forumului a fost, în principal, adâncirea înțelegerii și promovării cooperării între regiuni și orașe, cu scopul de a dezvolta parteneriate și a genera progres. În cadrul forumului, la secțiunea dedicată guvernatorilor și primarilor, delegația Consiliului Județean Timiș a avut o intervenție unde au fost prezentate oportunități de investiții în parteneriatele de colaborare cu județul nostru“, spune Valentin Tudorică, vicepreședinte CJT.

De asemenea, delegația Consiliului Județean Timiș, a participat la expoziția internațională Asia de Sud și Sud-Est, expoziție de bunuri de larg consum și oportunită și de afaceri, care a avut loc în intervalul 12 – 18 iunie, în orașul Cunming.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *