Bulevardul Cetatii s-a transformat pentru o zi intr-un loc de distractie

Bulevardul Cetatii s-a transformat pentru o zi intr-un loc de distractie

- in Locale, Slider, Social, Stiri
1

Bulevardul Cetății a fost, duminică, gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”. Astfel, circulația a fost închisă pentru o zi și bulevardul s-a transformat în loc de desfășurare a unor activități pentru toate vârstele.

Celebrăm aici o investiție europeană, bulevardul Cetății, care devine astăzi un bulevard al cetății, un proiect pentru oameni, așa cum a fost, de altfel, obiectivul proiectului. Împreună cu ADR Vest am reușit să ducem această investiție la bun sfârșit. Încă o dovadă că fondurile europene și apartenența noastră la Uniunea Europeană generează prosperitate. Și pe partea de transport public acest bulevard și-a arătat deja utilitatea. În primele 6 săptămâni de la deschiderea bulevardului am avut peste 155 000 de călătorii validate și peste 5500 de ture de tramvai. Mă bucur că au venit astăzi pe Cetății mii de oameni, să se bucure de această investiție și vom continua să facem investiții pentru oameni în Timișoara”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Activitățile au început de la ora 11, când 250 de copii au luat startul la Crosul Cetății, într-o competiție unde fiecare participant a fost un învingător. De asemenea, au avut loc spectacole de teatru, de dans, de muzică, ateliere unde toți au avut posibilitatea să își pună în valoare abilitățile sau să învețe ceva nou, sesiuni de sport în aer liber au colorat ziua celor care au ales să vină pe Cetății pentru a petrece timp de calitate în comunitate.

Elevii Școlilor Gimnaziale 19 și 24 au fost și artiști, evoluând pe scenă cu momente artistice proprii, dar și spectatori la surprizele artistice pregătite pentru ei: teatru pentru copii, dans, ateliere de mânuit păpuși. Cei mici au mai avut ocazia să își arate creativitatea, desenând pe asfalt. Seniorii au intrat și ei în competiție la șah, table, rebus, integrame și sudoku. Cei interesați au putut afla cum se îngrijesc plantele sau cum sunt realizate împletiturile din nuiele, iar cei dornici de și mai multă mișcare au avut posibilitatea să joace ping-pong, baschet, volei sau să tragă cu arcul. Mii de timișoreni au fost prezenți, de-a lungul zilei la momentele diverse ale evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Bulevardul Cetății, cu cele două benzi pe sens, linie înierbată de tramvai, trotuare refăcute și piste de biciclete, s-a dovedit un cadru perfect pentru o duminică pe placul tuturor. Valoarea totală a proiectului este de peste 110 milioane lei, din care peste 66 de milioane de lei reprezintă cofinanţarea Uniunii Europene, din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Regional Vest.

În cadrul proiectului, linia de tramvai a fost refăcută și modernizată, au fost amenajate stații noi de tramvai, sistemul rutier a fost reabilitat, trotuarele de pe toată lungimea traseului au fost, de asemenea, refăcute. S-a amenajat spațiul verde, au fost realizate noi piste pentru bicicliști și au fost plantați sute de arbori. Rețele de apă-canal, termoficare, iluminat public au fost schimbate și cablurile aeriene au fost introduse în subteran.

1 Comment

  1. Cele mai frumoase evenimente la care am fost in ultima perioada au fost in Bucuresti cand am mai fost in vizita la prieteni. Cele mai multe le-am aflat de pe https://timeoutbucuresti.ro/ de unde am putut sa fac si rezervare la ele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *