Primăria Timișoara, încă un pas pentru a revitaliza zona Traian cu bani europeni

Primăria Timișoara, încă un pas pentru a revitaliza zona Traian cu bani europeni

Primăria Timișoara a făcut joi încă un pas astfel încât să poată revitaliza zona istorică Traian cu bani europeni. Mai precis, în ședința Consiliului Local Timișoara a fost aprobat un proiect de hotărâre care permite completarea documentației necesare.

Instituția are în plan să regenereze urban Piața Traian, precum și 15 străzi adiacente. Valoarea investiției este estimată la aproape 140 milioane de lei. Primăria vrea să acceseze fonduri europene, prin Programul Regional Vest.

Regenerarea zonei Traian e unul din proiectele noastre cele mai ambițioase pentru că scopul este să redăm strălucirea de altădată a întregii zone. Modernizăm 6 hectare de spațiu public, punând în valoare frumusețea istorică și amprenta arhitecturală superbă a Fabricului. În câțiva ani, zona Traian va fi al doilea centru al Timișoarei, o zonă atractivă, modernă și cu mult spațiu pentru oameni. De fapt, în centrul conceptului de reamenajare a zonei este tocmai grija pentru nevoia de spațiu de calitate și sigur pentru toată lumea, copii, tineri sau seniori”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

După consultări cu comunitatea și cu specialiști, în proiectul de regenerare urbană al celui de-al doilea centru istoric al Timișoarei au fost incluse 15 străzi și 4 piețe, un total de 60.000 mp. Printre intervențiile ce vor avea loc se numără transformarea zonei din fața Sinagogii din Fabric în piațetă, integrarea scuarului din Piața Corneliu Miklosi într-un parc cu spații de relaxare și socializare, transformarea Pieței Petru Rareș în spațiu pentru copii și familii cu loc de joacă și mini-piață cu condiții de comercializare moderne. Totodată, un spațiu nou va fi piațeta din spatele Bisericii Ortodoxe Sârbe, care se va continua pe strada Costache Negruzzi și va completa spațiile verzi existente cu un parc lung.

Potrivit proiectului, Piața Traian și Piața Romanilor (lângă Catedrala Millenium) devin parțial pietonale, pe unele străzi mașinile vor avea acces limitat pentru a reda spațiul copiilor, pietonilor și bicicliștilor, dar vor fi create și locuri de parcare în plus. Suprafața de spațiu verde va crește de la 6.000 mp la 9.500 mp. Intervențiile se vor face etapizat astfel încât impactul asupra locuitorilor să fie cât mai redus.

1 Comment

  1. Inca un pas de furnica :)))) au promis si fritz si latcau ca anu asta baga lopata, incep executia. Ne prostesc astia de nu pot respira. Doar ca suna bine pt stiri. Doamne si mai sunt creduli care ii vor vota

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *