Start înscrieri la liceu! În Timiș sunt zeci de clase profesionale

Start înscrieri la liceu! În Timiș sunt zeci de clase profesionale

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
1
scoala profesionala

În această săptămână s-a dat startul înscrierilor la liceu, după ce Ministerul Educației a făcut publice rezultatele finale la Evaluarea Națională. Inspectoratul Școlar Timiș informează că la nivelul județului sunt disponibile aproape 4.500 de locuri la liceu. Dintre acestea, aproape o mie se regăsesc în cele 40 de clase profesionale.

Învăţământul profesional şi dual sunt rute de educaţie şi pregătire practică, care oferă absolvenţilor de clasa a VIII-a posibilitatea de dobândire a unei calificări profesionale; acesta este primul pas care trebuie urmat de toţi cei care doresc să ajungă să lucreze în meseria dorită. Pot opta pentru învăţământul profesional şi dual elevii înscrişi în clasa a VIII-a promoţia 2023 şi absolvenţii din seriile anterioare. Înscrierea candidaţilor în vederea admiterii se face la unitatea de învăţământ care are ofertă educaţională pentru învăţământul profesional şi dual, pe baza opţiunilor candidatului pentru una sau mai multe calificări profesionale existente în oferta şcolii; înscrierea se realizează pe baza fişei de înscriere în învăţământul profesional şi dual, completată și eliberată de unitatea de învăţământ gimnazial”, a transmis Inspectoratul Școlar Timiș.

Procesul de admitere în învățământul profesional și dual se realizează în două etape. Prima etapă de admitere a început în 3 iulie și se va încheia vineri, 7 iulie, urmând ca a doua etapă de admitere să se desfășoare în intervalul 25 – 27 iulie.

Din cele 40 de clase aprobate în planul de școlarizare, 16 sunt în învățământul profesional dual. Clase profesionale se regăsesc în unități de învățământ din Timișoara, Lugoj, Deta, Făget, Sânnicolau Mare, Lovrin și Biled.

Cea mai nouă calificare profesională din județul Timiș este cea de electrician auto, la Liceul Tehnologic Transporturi Auto din Timișoara.

1 Comment

 1. Școlile Profesionale Ar Trebuii Să Dispară Definitiv Din Lume, Deoarece Sunt Degeaba !

  Cel Mai Bine Este La Liceu, Ori Facultate, Dacă Se Poate; Aia Dacă Este Absolvent, Ori Absolventă De Bacalaureat, Altfel Nu Se Poate.

  Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Până La Final:

  https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=hlMk8zRTPUbsTzyP

  https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=qn1xwjHZ21ZR8fWt

  Ce Este Bun, Necesită Învățământ Universitar Adică Facultate Absolvită, Însă Ca Să Ajungi Acolo, Trebuie Să Fi Absolvent Ori Absolventă De Bacalaureat.

  Bacalaureatul Este Inventat De Napoleon Bonaparte Împreună Cu Învățământul Superior [Facultate], Mai Exact Spus El A Creat Un Document Pe Nume Decret După Care Se Face Legile În Învățământ În Ziua De Azi, Care Nu Va Dispărea Nici-o Dată, Și Care Se Află În Franța Și Este Foarte Bine Protejat, Pentru Că: Învățământul Superior Înseamnă Valoare, Nu Altceva, Eventual Învățământul Liceal.

  Este Mai Bine La Liceu, Pentru Că Nu Mai Dai De Tâmpiții Ori Tâmpitele De Maiștrii Și Maistre, Care Știu Să Facă Pe Alții Și Altele Cu Ou Și Cu Oțet, Și Știu Să Facă Mișto De Alții Și Altele.

  Mai Mult De Atât La Profesională Nu Mai Există Posibilitatea De Bacalaureat, Decât Numai La Liceu, Adică Doar La Partea Liceală.

  Decât La Profesională, Mai Bine Este La Liceu, Pentru Că Învățământul Profesional Este Considerat Învățământ De Proști Și De Proaste.

  Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *