Cristian Moș: Filiala USR Timiș nu mă mai reprezintă. Această organizație nu mai este decât un instrument de manevră

Cristian Moș: Filiala USR Timiș nu mă mai reprezintă. Această organizație nu mai este decât un instrument de manevră

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
1

Cristian Moș, încă vicepreședintele USR al CJ Timiș, îl atacă pe primarul Dominic Fritz despre care spune că “a ales să joace murdar” și că a ajuns “să se comporte exact ca un politician de rit vechi”. Fost membru fondator al USR Timiș, fost președinte al filialei județene și fost membru în Biroul Național USR, Moș a anunțat că este “în imposibilitatea de a susține acest proiect”. De asemenea, Cristian Moș nu va candida la alegerile locale din 9 iunie din partea USR Timiș, așa cum se știa. Însă ar putea apărea pe o listă a unui alt partid.

Cristian Moș spune că organizația a ajuns instrument de manevră pentru Dominic Fritz și Alin Nica. “Filiala USR Timiș nu mă mai reprezintă. Astăzi, această organizație nu mai este decât un instrument de manevră nu doar pentru Dominic Firtz, ci mai nou și pentru Alin Nica. ADN-ul USR nu mai există – a devenit oficial un partid „toți la fel”. Astăzi, Fritz se ține de mână cu Ludovic Orban și Băsescu, unii dintre dinozaurii din cauza cărora am intrat în politică noi, ceilalți“, spune Cristian Moș.

Cristian Moș este dezamăgit de ce s-a întâmpla în filiala USR Timiș din 2021. “În 2021, am crezut sincer că Dominic Fritz poate duce mai departe misiunea noastră, că el poate crește filiala USR Timiș și că înțelege de ce e important să ai în spate o filială județeană puternică, chiar dacă tot ce îți dorești e Primăria Timișoara. Mă întreb oare câți primari o să mai aibă USR  în Timiș după alegerile din 9 iunie? Sau mai bine hai să ne întrebăm câte filiale locale active mai avem în județ azi? Ce s-a ales de toată munca noastră de construcție din 2016 până în 2021?“, mai spune Moș.

Cât despre decizia ca Alin Nica să fie candidatul alianței pentru un nou mandat la șefia CJ Timiș, Mos spune că Fritz a ales “să facă pacturi cu cele mai îndoielnice personaje din peisajul politic local”.

Incapabil să aibă încredere în forța noastră ca echipă, Dominic Fritz a ales să joace murdar, să facă pacturi cu cele mai îndoielnice personaje din peisajul politic local, să se comporte exact ca un politician de rit vechi. Nimeni nu vorbește despre cum timp de 3 ani și până acum 3 săptămâni, ordinul de partid era: „Atacați-l pe Alin Nica!”, cel care sabota activitatea lui Fritz la orice pas. Iar acum, brusc, trebuie să aplaudăm când Nica spune că „simte că s-a întors acasă, lângă noi în USR”. Aceasta nu este politica pe care eu vreau s-o fac.  Eu sunt tot cel din 2016 – cel care a fondat USR Timiș cu mare încredere, pus pe treabă și care crede sincer că doar cu oameni muncitori și corecți se pot obține rezultate. Iar rezultatele sunt singurele care contează în fața celor care ne oferă încrederea lor – cetățenii.  Voi continua munca mea de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, dar și parcursul politic așa cum consider că este corect față de cei care mi-au dat votul de încredere“, a mai spus Cristian Moș.

1 Comment

  1. Este trist sa vedem cum un proiect frumos si promitator precum USR Timis a ajuns sa fie compromis de politicienii de rit vechi. Suntem dezamagiti sa vedem ca oameni precum Cristian Mos, care a fost foarte implicat in construirea acestei filiale judetene, nu se mai simt reprezentati si sunt nevoiti sa se delimiteze de acest proiect. Este clar ca atat primarul Dominic Fritz, cat si Alin Nica au ales sa joace murdar si sa faca pacturi cu aceste personaje dubioase din politica, in loc sa se concentreze pe valorile si principiile USR. Insa, sunt convins ca exista multi membri ai partidului care inca cred in aceste valori si vor continua lupta pentru ele. Este important sa nu ne lasam descurajati si sa continuam lupta pentru un partid corect si dedicat cetatenilor. Cred ca decizia lui Cristian Mos de a nu mai candida din partea USR Timis este una responsabila si ma bucur ca va continua sa se implice in politica, dar pastrandu-si integritatea si corectitudinea. Sper ca acest caz sa reprezinte doar o pata in istoria USR Timis si sa veghem cu atentie asupra alegerii viitoarelor lideri ai partidului, astfel incat sa ne asiguram ca proiectul nostru va continua sa fie unul fidel valorilor si principiilor care ne-au adus impreuna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *