Sute de amenzi pentru timișorenii ce își parchează aiurea mașinile

Sute de amenzi pentru timișorenii ce își parchează aiurea mașinile

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Au parcat în locuri nepermise, s-au ales cu amenzi sau mașinile ridicate. Polițiștii locali au dat peste 800 de amenzi șoferilor care au parcat neregulamentar.

O mare parte din aceste acțiuni au fost desfășurate în zona centrală a orașului, dar nici celelalte zone nu au fost neglijate, polițiștii locali răspunzând cu promptitudine sesizărilor de la cetățeni care semnalează astfel de situații. În ultima lună, polițiștii locali au aplicat un număr de 802 sancțiuni contravenționale și 748 colante autodezive în cazul autovehiculelor ai căror conducători auto nu au respectat prevederile OUG 195/2002, oprind sau staționând în zona pietonală, pe pistele de biciclete, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar și prevederile Legii 448/2006 actualizată, oprind sau staționând în locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități”, transmite Poliția Locală Timișoara.

139 de șoferi care și-au lăsat mașinile parcate neregulamentar, nu le-au mai găsit pentru că au fost ridicate.

Potrivit legii, sancțiunile se încadrează, în funcție de faptă, oprire, respectiv staționare, de la 290 la 725 lei, cu 3 sau 4 puncte penalizare la permis, iar în cazul celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități între 2000 și 10.000 lei. Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *