Se pregătește o nouă ediție Banat Agralim. Când va avea loc expoziția?

Se pregătește o nouă ediție Banat Agralim. Când va avea loc expoziția?

- in Economie, Locale, Stiri
0

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează cea de-a 18-a ediție a Banat Agralim. Expoziția va avea loc în perioada 22 – 24 mai.

Manifestarea este organizată în colaborare cu Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” – Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Lovrin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Primăriei Municipiului Timișoara și al unor asociații profesionale de profil.

Tematica expoziției:
Agricultură: Maşini și utilaje pentru pregătirea şi prelucrarea solului; Maşini, utilaje pentru semănat, recoltat și procesare primară; Uscătoare, silozuri, transportoare pentru cereale și plante tehnice; Tractoare; Remorci; Echipamente pentru măsurători terestre și cadastru; Seminţe şi material săditor; Cultura şi protecţia plantelor (îngrăşăminte şi pesticide); Tehnologii, materiale şi echipamente pentru irigaţii.
Creșterea animalelor: Creşterea animalelor de interes economic și de companie, tehnologii, echipamente, furaje și aditivi furajeri; Medicină veterinară (tratamente, vaccinuri şi medicamente, instrumentar medical de specialitate); Inginerie genetică.
Produse ecologice: Producători agricoli; Producători inputuri.
Silvicultură și cinegetică: Utilaje și echipamente forestiere; Material biologic și tehnologii specifice; Trofee cinegetice; Taxidermie; Preparate culinare cinegetice.
Industrie alimentară și ambalaje: Utilaje, echipamente pentru industria alimentară; Dotări şi amenajări de spaţii comerciale; Produse alimentare; Ambalaje şi accesorii; Curăţenie, întreţinere, igienă, protecţie.
Cercetare, extensie universitară, finanțare: Instituții de cercetare ; Edituri şi distribuitori de publicaţii de specialitate; Servicii bancare și de asigurări; Servicii de turism și agroturism; Servicii de consultanță și accesare fonduri europene.
Produse tradiționale: Produse tradiționale alimentare; Mici meșteșugari.

Pe durata desfășurării expoziției, se vor organiza concursuri de echitație, probe de dresaj canin, demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, work-shop-uri cu tematică specifică, degustări de produse agro-alimentare etc.

Expo BANAT AGRALIM 2020 se desfășoară în Campusul USAMVBT din Timișoara, Calea Aradului nr. 119.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *