Petitie pentru sustinerea medicului Marius Craina, “zburat” din functia de director al Spitalului Judetean Timisoara

Petitie pentru sustinerea medicului Marius Craina, “zburat” din functia de director al Spitalului Judetean Timisoara

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Mobilizare uriașă pentru susținerea medicului Marius Craina, care a fost schimbat din funcție, ieri, de către noul ministru al Sănătății, fiind înlocuit cu Raul Pătrașcu, un tânăr înscris în PNL de abia în primăvara acestui an.

În această dimineață, a fost organizat un protest în fața Spitalului Județean Timișoara, la care au participat aproape 100 de angajați. De asemenea, în această după-amiază, a fost lansată și o petiție online de susținere a medicului Marius Craina, care a fost deja semnată de 430 de persoane.

Dorim ca domnul profesor Craina Marius să rămână managerul SCJUPBT. Ne dorim continuitate la ce a construit dânsul în cei cinci ani, ne dorim siguranță și normalitate, așa cum au fost în acești ani de mandat“, scrie inițiatorul petiției.

Decizia de schimbare din funcție a medicului Marius Craina a fost criticată în termeni duri și de către Alfred Simonis, deputat PSD de Timiș.

Modul în care PNL a decis să îl schimbe din funcție pe Marius Craina arată încă o dată micimea și ignoranța acestui partid. Marius, un OM respectat de întreaga comunitate, poartă vina modernizării Spitalului Județean, a ridicării nivelului actului medical și respectului față de pacient, a tratamentului uman față de fiecare om care a trecut pragul spitalului. Însă cea mai mare vină a doctorului Craina este că e membru PSD. Într-un PNL în care se vorbește despre meritocrație și competență se iau decizii pur clientelare, fără a se ține cont de performanțele unui om care a resuscitat de-a dreptul o instituție aflată la un moment dat în moarte clinică“, a scris Alfred Simonis, pe Facebook.