Maria Grapini: ”Aprovizionați spitalele și medicii de familie cu măști, halate, combinezoane, dezinfectanți!”

Maria Grapini: ”Aprovizionați spitalele și medicii de familie cu măști, halate, combinezoane, dezinfectanți!”

- in Locale, Politica, Stiri
0

Europarlamentara Maria Grapini din Timișoara atenționează că medicii din spitale și medicii de familie trebuie aprovizionați cu echipamente de protecție și dezinfectanți pentru a reuși să învingă în lupta cu covid19.

De asemene, pentru timișoreni are un mesaj: Stați acasă și să respecte regulile!

Oameni buni! Respectați hotărârile luate privind protecția împotriva virusului! Stați acasă! Puteți face multe lucruri încât să nu va plictisiți! Tot ce nu puteați face în gospodărie din lipsa de timp puteți face acum! În ultimii ani toți ne plângeam de lipsa de timp de ce să nu îl folosiți acum când îl aveți? De la reașezarea lucrurilor în casă, la selecția hainelor, recondiționarea unora, la arhivarea pozelor, citit! Vom trece mai repede peste perioada de restricție în funcție de cât de disciplinați suntem! Fac apel și la autorități! Aplicați cu fermitate măsurile pe care le-ați adoptat! Am văzut cum jandarmii -poliția au ridicat de pe stradă o doamna care trebuia să stea în izolare! Dar acei oameni care își făceau datoria nu erau protejați! Nu aveau masca sau alt material de protecție! Aprovizionați spitalele și medicii de familie cu măști, halate, combinezoane, dezinfectanți etc, altfel vor fi expuși contaminării!“.

Grapini mai vorbește despre o situație șocantă: nu a găsit banalul Paracitamol la farmacie, fiindcă a fost cumpărat cu sacoșele de unii cetățeni.

A nouă zi de când sunt acasă (21 martie)! Mi-am pus masca și m-am dus la prima farmacie din cartierul meu! Era o singură clientă în farmacie, eu am aștepta la ușa? Știți cât? 15 minute! Mereu mai dorea ceva, mai caută în telefon ceva, o trimitea pe farmacista la rafturi când se întorcea mai voia ceva…..! A ieșit cu o sacoșă de cutii! Am intrat să iau o cutie de Aspacardin și una de Aspenter! Îndrăznesc să cer și paracetamol! Drăguță farmacista îmi răspunde, tristă: nu avem, au venit și-au luat cu zecile de cutii! Oameni buni! Stocurile de medicamente la unii dintre dumneavoastră, pe care s-ar putea să nu le consumați până la expirarea termenului, lipsesc altor concetățeni! Să fim umani!”, este mesajul lui Grapini către cetățeni.
Gh. M.