Razie prin piețe la contrabandiștii de țigări

Razie prin piețe la contrabandiștii de țigări

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Jandarmii şi Direcţia Regională Vamală Timişoara au desfăşurat o acţiune în cooperare, scopul prevenirii şi combaterii comerţului cu produse de contrabandă. Pe timpul desfăşurării acţiunii ce a avut loc în zona pieţelor din Arad, au fost depistate opt persoane care comercializau, în mod ambulant, pachete cu ţigări de diferite mărci, despre care există suspiciunea că provin din activităţi de contrabandă.

Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor depistate şi au ridicat, în vederea confiscării, 566 pachete cu ţigări, netimbrate sau timbrate necorespunzător, găsite asupra acestora. Produsele oferite spre comercializare ilicită au fost predate Direcţiei Regionale Vamale Timişoara pentru luarea măsurilor ce se impun.

Pe timpul acțiunii, a mai fost depistată o persoană care oferea spre comercializare sticle cu parfum despre care există suspiciunea că este contrafăcut. Jandarmii au stabilit identitatea acesteia, rezultând că este un bărbat în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul în judeţul Cluj.

Având în vedere că „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” constituie infracţiune, prevăzută şi sancţionată de Legea nr. 84/1998 republicată, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Șase recipiente cu parfum, găsite asupra persoanei în cauză, au fost ridicate, în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *