Primarul Nicolae Robu intr-un nou episod de a ascunde gunoaiele Timisoarei! Politia Locala pusa pe urmele tupeistilor!

Primarul Nicolae Robu intr-un nou episod de a ascunde gunoaiele Timisoarei! Politia Locala pusa pe urmele tupeistilor!

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Aproape 1.000 de imobile nu au încheiate contracte cu opertorul de salubrizare. Primarul Nicolae Robu spune că a cerut Poliției Locale să meargă la timișorenii care locuiesc în aceste imobile în control și să aplice amenzi. Totuși, edilul le dă trei zile să-și încheie contracte.

Am luat de la ADID și Retim situația cu contractelor care le au. 997 de imobile care nu au contract și în unele sunt zece familii sau mai multe. Poliția locală, având adresele celor care nu au contract de salubritate pentru gunoi menajer, face controale și aplică amenzi. Eu am cerut Poliției Locale să îi atenționeze și să le lase trei zile pentru a-și încheia contractual, apoi să revină și cine nu și-a încheiat contractual trebuie sancționat și am cerut să se aplice sancținea maximă prevăzută de lege”, a spus vineri, 18 ianuarie, primarul Nicolae Robu.

Au fost aplicate și primele amenzi. 15 persoane juridice și fizice au încasat amenzi, în valoare totală de 16.000 de lei, pentru că nu au constract cu opratorul de salubrizare.

Au fost acordate amenzi de 16.000 de lei și se va continua cu această abordare. Cu vorba bună am văzut că nu merge în relația cu unii confrați de-ai noștrii și îmi pare rău să constat că e așa. Poliția locală va merge la toate adresele furnizate de Retim – ADID. Eu am cerut și acum, că așa sunt eu mai inimă blândă, să le dea trei zile să facă contractual că noi n-avem plan de amenzi, că eu nu vreau ca din așa ceva să ne constituim noi veniturile. Dacă unii nu înțeleg îi vom amenda și atâta îi vom amenda până vor înțelege. Nu putem să tolerăm ca orașul nostru să fie murdar. Unii au zis că acum e momentul să scăpăm, că Primăria Timișoara nu mai e în ecuație, ADID nu știm ce e, Retim un operator acolo, noi ne fofilăm și prindem momentul să scoatem gunoiul undeva. Suntem foarte fermi, să fie limpede, dar dăm trei zile la dispoziție tuturor să-și rezolve această problemă a contractului”, a mai spus Robu.

Conform unei Hotărâri de Consiliu Local din 2007 persoanele fizice și juridice pot fi amendate dacă nu au contrat închiat cu operatorul de salubrizare.