Surprize, surprize… Iepurasul a venit mai repede pentru “jupanii” din Universitatea Politehnica Timisoara

Surprize, surprize… Iepurasul a venit mai repede pentru “jupanii” din Universitatea Politehnica Timisoara

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

După aproape 2 ani de amânări SLUPT câștigă procesul maraton intentat conducerii Universității Politehnica din Timișoara. Sindicaliștii au dat în judecată conducerea instituția de învățământ superior după ce doi decani: Nicolae Vaszilcsin  (Chimie) și Inocențiu Maniu (Mecanică), dar și prorectorul Corneliu Davidescu au rămas pe funcții de conducere deși au depășit de multă vreme vârsta de 65 de ani. Un articol din Carta UPT, în strictă concordanță cu Legea Educației nr.1 din 2011, revizuită și adăugită, interzice clar acest lucru. E jale mare printre jupanii de la UPT pentru că dincolo de pierederea funcțiilor de conducere aceștia ar putea fi obligați să aducă de acasă sume enorme de bani pe care le-au câștigat încălcând legea.

După aproape doi ani de judecată cu, Conducerea  UPT -ului pe speța cunoscută de dvs. drept: PENSIONARII ÎN FUNCȚII DE CONDUCERE la UPT (doi prorectori, decani, directori de dep.,etc), uite că a venit și momentul – pe care unii – nu mai credeau că îl vor vedea în România, acela că justitia și-a făcut treaba – a judecat – și a hotărât că ADMITE CEREREA  formulată de SINDICAT -ul S.L.U.P.T. , concluzia  –  am câștigat. Nu este un motiv de satisfacție  pentru nimeni,  noi – Conducerea Sindicatului am tot atras atenția că se încalcă legea, dar orgoliul unora a fost mai puternic, oricum cei care  au avut  tupeul maxim de a rămâne în funcție, după împlinirea vârstei de pensionare – îl vor avea și de acum înainte – însă de acum înainte acest tupeu în mentalul colectiv al colegilor din mediul academic UPT  se va chema  nesimțire – grea etichetă – la un asemenea nivel. În consecință solicităm public punerea în aplicare, de către Conducerea UPT a hotărârii nr. 646/25.04.2019 – de îndată – de la data comunicării,  În rest nu ne interesează ce și cum vor rezolva dânșii problema, cine a făptuit/propus/semnat acele acte de prelungire în funcție,  să le asume pe cheltuiala lor, nu pe cheltuiala UPT !”, a declarat pentru www.banatulmeu.ro Corneliu Podoleanu, președintele SLUPT.

Unul dintre cei mai verticali profesori din UPT, Ilare Bordeașu, omul care le-a declarat război deschis jupânilor și a cerut de nenumărate ori respectarea legii și intrarea în normalitate, are dreptul să jubileze acum.

Nu pot decât să mă bucur, dacă a câștiga în instanță un proces se cheamă bucurie și nu un act de dreptate. Eu o văd ca bucurie pentru că sper să însemne ceea ce oamenii  așteaptă. Semnalul de readucere a demnității în Universitatea Politehnica, de readucere a caracterului pentru cei care au funcții de conducere. Trebuie înțeles că UPT este o instituție de stat, nu este un bun personal, în care modelul și exemplul personal trebuie să învingă. Nu numai prin profesie ci prin caracter, prin crearea unei atmosfere colegiale și a ști să lași în urma ta ceva constructive ce va merge mai departe și nu a te înțesela în scaunul funcției de conducere când ți-a sosit timpul să pleci. Trebuie să ai demnitatea și onoarea să pleci cu fruntea sus pentru a fi  respectat. Asta ne-au lăsat înaintașii noștri, asta a fost Universitatea Politehnica. Păcat că s-a ajuns la o imagine terfelită. Acum trebuie să-i refacem imaginea după ce a fost pătată nemeritat de niște oameni obsedați de funcții de conducere. Îi mulțumesc judecătoarei că și-a făcut datoria. Sper să câștigăm dacă se merge mai departe, pentru că sigur oamenii ce sunt obișnuiți cu puterea nu vor renunța ușor. Ar fi un act de demnitate și onoare să facă pasul înapoi acum, să-și ceară scuze și să returneze toți banii luați pe nedrept prin încălcarea legii. Cei vizați sunt doi decani și doi prorectori care trebuie să aibă onoare și să demisioneze. Rectorul Șerban trebuie să își ceară scuze pentru că a aplicat discreționar legea și să solicite banii înapoi de la cei pe care i-a menținut abuziv în funcții de conducere sau să îi pună din buzunarul propriu pentru că abuzul este al domniei sale”, ne-a declarat vicepreședintele național Alma Mater  și  președintele de onoare al SLUPT, Ilare Bordeașu.

Va urma…

Sursa foto: dreamstime.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *