Integrarea copiilor refugiaților în sistemul de învățământ începe la Școala nr. 16 din Timișoara

Integrarea copiilor refugiaților în sistemul de învățământ începe la Școala nr. 16 din Timișoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Profesori din Turcia, Grecia, Bulgaria, Italia și Polonia vor participa în perioada 11-15 februarie, la Școala Gimnazială nr.16 Take Ionescu din Timișoara, la  prima întâlnire din cadrul unui proiect de integrare a refugiaților în școală. Deschiderea manifestării va avea loc în 11 februarie, la ora 9.

Prin acest proiect, profesorii beneficiază de schimburi de experiență, workshopuri în fiecare din țările partenere. În unele mobilități vor fi implicați și elevi, care la rândul lor, vor fi integrați în școlile partenere, pentru o întreagă săptămână.

Această primă întâlnire de proiect își propune să identifice problemele scpecifice fiecărei țări privind integrarea refugiaților în școală și în societate, să planifice activitățile și responsabilitățile fiecărui partener. Profesori din Grecia și Turcia (inițiatorul și coordonatorul proiectului) vor susține lecții în limba maternă pentru elevii școlii din Timișoara, care astfel se vor confrunta, pentru o oră, cu situația elevului refugiat, integrat într-o altă limbă și cultură.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *