EDITORIAL: Waiting for Godot ….

EDITORIAL: Waiting for Godot ….

- in Actualitate, EDITORIAL 1
0
De Robin H.
Colombo. Acel simpatic detectiv american cu trenciul lui vechi avea și mult umor. Aproape că nu era episod să nu amintească de nevastă-sa numai că aproape nimeni n-a văzut-o vreodată. În ce mă privește pot să vă asigur că nevastă-mea este vie, o persoană foarte prezentă care eventual mă apreciază ori ba. Iar la primul editorial publicat, ei bine a pus mâinile în șold și m-a luat la rost: păi bine RH eu știam că săgețile tale dacă nu-s otrăvite sunt cel puțin ascuțite, știi să critici când vrei, ce-i cu Onewayticket și BoneyM, păi tu nu te uiți la tv? Nu vezi nika?
Nu mă pun eu cu nevasta, asta nu, așadar voi începe cu critica dar pe surse, adică știu de la alții, eu nu răspund, etc. Păi nu e asta la modă?
ˮAșteptându-l pe Godotʺ este piesa absurdului unde cică niște tipi ar fi așteptat ceva, cumva pe cineva, deși nimeni nu știa exact cum ar fi, o așteptare în van …. Un fel de ‘pică pară mălăiață’, varianta noastră, adică modul în care noi am făcut sau nu pași înspre o viață mai bună. Cel puțin în actul I, acolo unde personajul mormăie: ˝Nu putem face nimic˝ ei bine, cel puțin acolo-i tipic românesc; eventual și înjurături.
Asta să fie oare tot ce se poate petrece în România? Sigur că trăim o satisfacție imensă văzând fețe crispate și auzind motoarele duduind, semn că la justiție totul merge strună zvonind și că au sumedenie de dosare și că sunt mult în urmă cu producția …. Noroc cu degetele, și când apeși cu degetul mâna dreaptă cade stânga, și invers. Asta așa este, se face pace între ei, dar oare pe românul de rând schimbarea de substanță oare când îl ajunge? Democrația și viața mai bună. Din toată zornăiala asta noi cu ce ne alegem, care să fie întrebarea zilei?
Izmene sau sutiene? Asta e întrebarea și nicicare alta. Adică ori să le confiscăm averile ilicite și-i lăsăm în izmene, ori apucăm de sutiene?
Numai că chestia asta, confiscarea extinsă, se pare că nu este simplu din moment ce însăși CCR indică oarecare neconstituționalitate, asta chipurile ar atinge proprietatea inamovibilă, și avem de lucru. Dacă e adevărat că americanii au împrumutat metoda lor pentru depistarea  hoțiilor de ce nu luăm și confiscarea civilă? Odată ce este condamnatdefinitiv penal se confiscă civil proprietatea legată de infracțiune. Hai să împrumutăm: drumul înspre izmene ar fi pavat. Juriștii la treabă ….
Să revenim la Godot, la România. Noi pe cine și ce așteptăm? Priveam deunăzi la câteva sute de manifestanți în Piața Victoriei și era o vreme să nu lași câinele afară iar ei se încălzeau scandând câteva lozinci care insultau de mama focului autoritatea bancară. Să fie asta calea? Oare nu găsesc un clanțău priceput la un˝classactionˮ și convingând astfel instanța să le schimbe raportul cu francul? Gălăgia este neproductivă. 
Autoritateatrebuie să înțeleagă că toți ne trezim și omul de pe stradă începe să aibă așteptări mai mari. Nu mai merge cu: ˮschimbăm clasa politică și va curge lapte și miereʺ. Proiectul favorabil omului de rând  trebuie să acceseze banii UE, realizarea drepturilor omului sigur că va primeni și clasa politică. Opoziția visează la putere dar lumea l-a votat doar pe Mr K, confuzia este mare. Oare opoziția e cu Godot? Ghinion.  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *