Amendă de 15.000 lei pentru un timișorean care aduna gunoaie în curte

Amendă de 15.000 lei pentru un timișorean care aduna gunoaie în curte

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Un timișorean care aduna gunoaie în curte s-a ales cu o amendă usturătoare. Garda de Mediu Timiș a decis să-l sancționeze cu 15.000 lei, în urma unui control.

Comisarii GNM CJ Timiș au efectuat un control la o persoana fizică, care defășoară activități de colectare deșeuri, fără a deține autorizație de mediu, fapt pentru care s-a aplicat sancțiune contravențională, în valoare de 15.000 lei și s-a interzis desfășurarea activității de colectare deșeuri, s-a dispus salubrizarea amplasamentului și predarea deșeurilor către un operator autorizat”, a informat instituția.

Garda de Mediu Timiș atrage atenția asupra faptului că, potrivit legislației în vigoare, „toate unitățile sau întreprinderile care desfășoară activități de colectare, salubritate, tratare a deșeurilor sunt obligate să obțină o autorizație/autorizație integrată de mediu emisă de către autoritățile competente pentru protecția mediului˝.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 40.000 lei la 60.000 lei, pentru persoanele juridice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *