CCIAT organizează noi serii de cursuri. Despre ce este vorba

CCIAT organizează noi serii de cursuri. Despre ce este vorba

- in Locale, Social, Stiri
0

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş organizează în noiemrbie noi serii de cursuri. Este vorba despre manager de proiect, contabil, formator, gestionar depozit și igienă.

Manager proiect (COD COR 242101), ce va avea loc în perioada: 12 – 27 noiembrie.

Cursul acoperă tematica necesară pentru ocuparea unui post de Manager de Proiect, indiferent de tipul proiectului sau locul de muncă al persoanei nominalizate să îndeplinească această funcție. Cursul își propune să pregătească specialiști pentru a coordona realizarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană, adresându-se, totodată, și tuturor celor care doresc să-și dezvolte abilități practice, utile pentru rezolvarea problemelor specifice managementului proiectelor. Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare care doresc să acumuleze cunoștințe și abilități în domeniul managementului de proiect. Trainingul se va axa pe conceperea şi implementarea proiectelor finanțate atât din domeniul public cât și din cel privat. Cursul va trata modalitățile de redactare a unui proiect şi tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor. Certificatul de absolvire pentru ocupația „Manager Proiect”reprezintă o condiție esențială pentru oricine dorește să deruleze proiecte cu finanțare europeană. Taxa de participare este de 1000 lei /pers.

Contabil – cursul va avea loc în perioada: 12 noiembrie – 14 decembrie.

Cursul are caracter intensiv și pregătește participanții pentru evidența contabilă primară, cu aplicații în programul SAGA. Este un curs practic și util, cu aplicabilitate imediată care tratează prima etapă a demersului contabil: întocmirea corectă a documentelor contabile. Programa de contabilitate are doua module care se întrepătrund: contabilitate primară și contabilitate asistată pe calculator. Cursul se adresează atât absolvenților de studii superioare, precum și celor cu  studii medii care doresc să se califice sau să-și perfecționeze cunoștințele în domeniu. Taxa de participare este 1000 lei / pers.

Formator (Cod COR 242401) și va avea loc în perioada: 12 noiembrie – 20 decembrie (luni – vineri, între orele 1630-1930)

Cursul păstrează formatul solicitat de legislația în vigoare, acoperă competențele vizate de standardul ocupațional și oferă participanților acreditarea ANC. Cursul vine cu o abordare de actualitate, non-formală și mereu interactivă, cu mult accent pe aspectul practic și cu studii de cazpe care participanții le pot folosi drept exemplu în momentul exersării rolului de formator. Deși poate părea un curs “tehnic”, adresat doar persoanelor care lucrează în domeniul training-ului/resurselor umane sau care doresc să exerseze rolul de formator în viitor, experiența ultimelor ediții a demonstrat exact contrariul. Acest curs și-a dovedit utilitatea și în contextul exersării altor roluri la locul de muncă sau chiar în plan personal. La sfârșitul cursului, participanții vor fi capabili: să identifice necesitățile de instruire; să folosească limbajul verbal, limbajul nonverbal și paraverbal în favoarea lor; să administreze situații dificile de livrare; să aleagă informația relevantă pentru obiectivele de instruire; să construiască activități care să ducă la îndeplinirea obiectivelor de instruire; să faciliteze învățarea pe parcursul și după finalul programului de prezentare/instruire; să evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante; să facă rapoarte de instruire relevante pentru o companie; să organizeze programele de prezentare/instruire. Taxa de participare este de 1000 lei / pers.

Gestionar depozit (Cod COR 432101) . Cursul va avea loc în perioada: 12 – 21 noiembrie (luni – vineri, orele 1630-1930)

Cu un puternic caracter practic și aplicativ, cursul se adresează atât celor ce doresc să fie certificați în recepția, manipularea, depozitarea, livrarea și inventarierea mărfurilor cât și celor care vor să își aprofundeze cunoștințele pe care le au în domeniu cu noțiuni teoretice și soluții practice la diversele probleme apărute în activitatea zilnică. Tematica cursului: -Asigurarea gestiunii stocului de bunuri: recepționarea bunurilor; asigurarea condițiilor de depozitare, păstrare și siguranță a bunurilor; monitorizarea, manipularea și depozitarea bunurilor; asigurarea evidenței și raportarea situației stocurilor de bunuri; urmărirea rulajului bunurilor din stoc; eliberarea bunurilor din gestiune.

-Intocmirea documentelor de evidență și raportarea activității: selectarea informațiilor; completarea documentației de evidență și raportare; întocmirea rapoartelor; completarea  formularelor; raportarea verbală. Taxa de participare este 1000 lei / pers.

Curs igienă, ce va avea loc în perioada:  14 – 16 noiembrie.

Cursul se desfasoară în conformitate cu Ordinul 1225/24 decembrie 2003 și se adresează tuturor categoriilor de lucratori din industria alimentara, inclusiv pentru cei care comercializeaza si transporta produse din industria alimentara (alimentatie publica si a  colectivitatilor – toate nivelele); persoanelor din serviciile de curatenie din unitatile de asistenta medicala, a colectivitatilor de copii si tineri, unitati de cazare hoteluri, moteluri, cabane, etc.; persoanelor din productia si distributia apei potabile, inclusiv a apei potabile imbuteliate; persoanelor din cadrul serviciilor de ingrijire corporala (coafor, frizerie, manichiura pedichiura, cosmetica, masaj, etc.); persoanelor din cadrul serviciilor de tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare. Taxa de participare este de 120 lei /pers și va fi susținut de persoane acreditate din cadrul Direcției de Sănătate Publică

IMPORTANT!

  • Firmele membre ale CCIAT beneficiază de 10% reducere din taxa de participare.
  • Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.
  • Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Informații și înscrieri:

Direcția Formare și Perfecționare Profesională a CCIA Timiș, Centrul Regional de Afaceri (CRAFT), Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0256 294922, 0256-219171/2, e-mail: dfp@cciat.ro. Persoană de contact: Tania AVRAMOV – Manager DFPP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *