ZONA CREPUSCULARĂ, la Orțișoara. Primarul susține că Liviu Martin contabilul dispărut de șase ani și de care nimeni nu mai știe nimic TRĂIEȘTE!

ZONA CREPUSCULARĂ, la Orțișoara. Primarul susține că Liviu Martin contabilul dispărut de șase ani și de care nimeni nu mai știe nimic TRĂIEȘTE!

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

29 octombrie 2009. Deși au trecut aproape șase ani sute de oameni din Orțișoara încă își amintesc acea zi. A fost mai ciudat ca într-un film absurd. În timpul unui control al Curții de Conturi contabilul primăriei din Orțișoara, Liviu Martin, dispare parcă înghițit de pământ. Unii au spus că s-a dus spre casă, alții că s-a dus spre Timișoara. Unii susțin că Liviu Martin ar fi îngropat în betoanele de la noua autostradă, alții că ar fi primit suficienți bani pentru a începe o viață nouă oriunde doar pentru a nu deschide gura. Probabil nimeni nu va ști vreodată ce s-a întâmplat cu adevărat în fatidica zi de 29 octombrie 2009…

Reacție halucinantă a edilului de Orțișoara

Conform IPJ Timiș Liviu Martin figurează încă în baza de dispăruți. Familia nu s-a dus niciodată să ceară decesul judecătoresc al lui Liviu Martin. Localnicii susțin că sora sa Elena visează și acum la ziua în care va primi un semn de la Liviu. După șase ani în care nici cei mai apropiați prieteni nu au auzit nimic, primarul Aleodor Sobolu aruncă bomba și face o declarație uluitoare. “Nu a dispărut. Stați liniștit. Se știe unde este”, a declarat pentru banatulmeu.ro primarul de la Orțișoara. Soara lui Liviu Martin, Elena a refuzat o discuție despre fratele său. Ne-a confirmat însă că din ziua dispariției nu a mai primit niciun semn de la Liviu și s-a mirat de afirmațile aruncate de primarul de Orțișoara.

Primar versus soră

“Nu a dispărut. Stați liniștit. Se știe unde este. Familia știe acest lucru. (…) De auzit am auzit multe lucruri, nu vreau să mă exprim, dar în mare este ok. Nu pot să dovedesc nimic. Sunt multe vorbe, dar din punctul meu de vedere este în regulă. Sigur este pe undeva prin țară. (…) A plecat așa dar nu văd de ce. Nu a avut nicio problemă, chiar deloc. Nu a avut 1% probleme înainte de a pleca”, ne-a declarat Aleodor Sobolu, primarul de Orțișoara.

Deși inițial nu a vrut să vorbească, Elena Martin, angajată a primăriei din localitate  ne-a confirmat că nu mai știe nimic de Liviu și a lăsat să se înțeleagă că primarul de Orțișoara vorbește ca să nu tacă.

“Vă rog frumos chiar nu vreau să vorbesc despre acest lucru. Nu mai știm absolut nimic despre el. (…) Domnul primar nu știu de unde poate să zică așa ceva. Dacă familia ar ști, vă dați seama, au murit de atunci amândoi părinți și nimeni nu a auzit nimic de Liviu”, ne-a declarat Elena Martin.

Prieteni și falși prieteni…

Silvius Albu a fost un apropiat al secretarului de Orțișoara. Albu a fost viceprimar la Orțișoara și a părăsit primăria cu câteva luni înainte de dispariția prietenului său. Silvius Albu este convins că familia lui Liviu Martin nu mai știe nimic de acesta de aproape șase ani.

“Eram prieteni foarte buni. De șase ani nu am mai auzit nimci despre el. Ca și cum l-ar fi înghițit pământul. Sora lui este cea cu care mă mai întâlnesc și o cunosc destul de bine. Chiar nu știe nimic. Familia speră că într-un final va reveni sau îl vor găsi undeva. Nu am nicio explicație logică. A plecat dimineața de la primărie la un magazin de vizavi, apoi a luat-o spre casă, dar nu a mai ajuns niciodată. Nu cred sub nicio formă că familia știe ceva despre el. Se întâlnește munte cu munte, așa că indiferent unde ar fi cineva ar fi trebuit să îl vadă. Nu avea niciun motiv să plee sau să ascundă. Nu era genul de om să plece așa. Era un caracter corect și bun. Era sociabil și nu avea dușmani”, ne-a spus Silvius Albu.

Un alt fost prieten bun de-al lui Liviu Martin, consilierul local Ioachim Năsui a refuzat să vorbească despre fostul amic. A motivat inițial că este ocupat și va accepta o dicuție peste o oră. Nu a mai răspuns niciodată la telefon. Sau a făcut-o doar pentru a-l închide imediat.

Când a dipărut Liviu Martin avea 49 de ani. Nu era căsătorit și nu avea copii. Locuia împreună cu sora și părinții. Acum a mai rămas doar sora. Liviu Martin a fost numit contabil la primăria din Orțișioara în 2005. Tot el îndeplinea și funcția de referent agricol al comunei. Pe 29 octombrie 2009, Liviu Martin a venit la primărie la ora 8. La fel ca în orice zi lucrătoare. A deschis calculatorul și a băut o ceașcă de cafea. La un moment dar și-a luat cu el unul dintre cele două celulare și a părăsit primăria. De atunci un singur om l-a mai văzut pe contabilul de la Orțișoara. Acesta nu a fost niciodată audiat de poliție, deși a povestit întâmplarea mai multor localnici. A fost chiar amuzant. Polițiștii au decis să interogheze o rudă a acestuia în locul său… “Persoana în cauză este în continuare dispărută, moartea acesteia se face prin instanță, la cererea familiei. Doar familia poate solicita instanței să-l declare mort. Nu a făcut-o”, ne-a spus Ancuța Morariu, purtător de cuvânt la IPJ Timiș.

Într-un episode viitor banatulmeu.ro vă va prezenta povestea ultimului om care l-a văzut pe Liviu Martin, dar și câteva dintre neregulile grave descoperite în timpul controlului, vinovat spun mulți, pentru  dispariția contabilului de la Orțișoara.

VA URMA

primarieorti sobolu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *