Ziua Tatălui, duminică, la Timişoara

Ziua Tatălui, duminică, la Timişoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Duminică 10 mai, la Timişoara se lansează, în premieră, Ziua Tatălui în România. Evenimentul are loc în Parcul Copiilor Ion Creangă din Timișoara, până la ora 18. „Alo! Tata! E ziua ta!” se află la prima ediție și are ca scop conștientizarea opiniei publice cu privire la responsabilitățile unui tată și impactul acestuia în creșterea, dezvoltarea și formarea armonioasă a copilului său.

„Evaluările științifice și de teren ale asistenților sociali au descoperit că în familiile lipsite de prezența tatălui, copiii devin vulnerabili social, sunt predispuși la comportamente deviante si au o stima de sine scăzută”, a declarat Cosmin Goian, director – departament Asistență Socială, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara.

Evenimentul beneficiază de sprijinul Primăriei Timișoara, Departamentul de Asistență Socială a Universității de Vest, Penitenciarul Timișoara, Inspectoratul pentru situații de urgență Banat, organizația Eliberare, Centrul de cultură și artă al județului Timiș, Asociația Alo! Copii, și alte ONG-uri din Timișoara.

Tații prezenți vor avea oportunitatea să se implice alături de copiii lor în diferite activități sportive, distractive precum și ateliere de lucru manual.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *