Ziua Serviciilor Publice a atras mii de timișoreni în Piața Unirii

Ziua Serviciilor Publice a atras mii de timișoreni în Piața Unirii

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Sâmbătă, 19 octombrie, Primăria Municipiului Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, a organizat, în Piața Unirii, cea de-a VI-a ediție a Zilei Serviciilor Publice.

Ziua Serviciilor Publice a fost gândită de Națiunile Unite ca o amplă desfășurare de forțe, la care au participat instituțiile de însemnătate publică. Așadar, în Piața Unirii, peste 20 de instituții din Timișoara s-au prezentat cetățenilor cu standuri, utilaje, prezentări și demonstrații. La manifestare au participat oficialități ale orașului, dar și invitați din Germania.

Ziua Serviciilor Publice au oferit vizitatorilor numeroase activități desfășurate la standurile instituțiilor participante, demonstrații, materiale promoționale dar și momente artistice inedite.

Ziua Serviciilor Publice a fost gândită de Națiunile Unite ca o amplă desfășurare de forțe, la care participă instituțiile de însemnătate publică. Așadar, sâmbătă, peste 20 de instituții din Timișoara au venit cu standuri, utilaje, prezentări și demonstrații.

Ampla manifestare a oferit vizitatorilor numeroase activități desfășurate la standurile instituțiilor participante, demonstrații, materiale promoționale dar și momente artistice inedite susținute de către: Vanotek feat Lori, Val Band, Teatrul Merlin, compania Phantasia și Eva Labadi, Fanfara Big Band, Palatul Copiilor și Mini-Mini Reflex.

La deschidere a fost prezent ca de fiecare dată și Peter Kostner, fostul primar al orașului Munchen și președintele Aquademica, la inițiativa căruia Ziua serviciilor publice se organizează și în Timișoara. El a venit însoțit de prof. univ. dr. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim și de viceprimarul Imre Farkaș.

Standul Aquatim, coordonat de Cristina Borca și Crenguța Radosav, a fost situat în faţa liceului Lenau, iar timișorenii au venit cu mare interes pentru a afla noutăţi despre companie şi despre proiectele în desfăşurare și a sta de vorbă cu reprezentanţii Aquatim, dar şi pentru a fi parte a experimentelor mult aşteptate, an de an, în gura de canal, cu robotul special. Robotul destinat inspecţiei video a canalizării poate fi comandat de la distanţă şi transmite în timp real, în sistem de televiziune cu circuit închis, imagini şi date din tronsonul de canalizare inspectat. La standul companiei de apa a fost prezentă şi delegaţia germană, condusă de Peter Kosner, din care fac parte numeroase personalităţi din domeniul administrativ şi al serviciilor publice sosită special la Timişoara pentru acest eveniment.

Instituțiile participante au fost: Primăria Municipiului Timişoara, Casa de Cultură a Municipiului, Aquatim, Colterm S.A. Timişoara, S.C. Horticultura S.A., S.C. Pieţe S.A., Societatea de Transport Public Timişoara, Societatea Drumuri Municipale, Direcţia Poliţia Locală Timişoara, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Timiş, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Administraţia Bazinală de Apă Banat, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat” Timiş, Salvo Timişoara, Centrul Regional de Competenţe şi Dezvoltare a Furnizorilor în Sectorul Automotive, Biroul de Promovare Culturală şi Turistică, Centrul Militar Zonal Timiş şi Brigada 18 Cercetare Supraveghere “Decebal”, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş, Palatul Copiilor Timişoara, Teatrul pentru copii şi tineret „Merlin.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *