Ziua Națională a Costumului Popular din România 2021 sărbătorită în Parcul Rozelor din Timișoara

Ziua Națională a Costumului Popular din România 2021 sărbătorită în Parcul Rozelor din Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

De șase ani, avem o lege care a instituit Ziua Națională a Costumului Popular din România, ca urmare a inițiativei europarlamentarei PPU-sl, Maria Grapini din Timișoara – o iubitoare a tradițiilor românești și o susținătoare a valorilor și simbolurilor naționale – manifestare care se sărbătorește în a doua duminică a lunii mai.

Astfel, duminică 9 mai, Maria Grapini și doamnele de la AFAR au marcat Ziua Națională a Costumului Tradițional Românesc în parcul Rozelor din Timișoara.

Inedit a fost faptul că umanista a oferit cu autograf celor care au fost prezenți duminică, în Parcul Rozelor din Timișoara, cartea lansată vineri 7 mai: „Percepție versus Realitate. Imaginea mea în ochii altora”, scrisă de Maria Grapini.

Această zi deosebită pentru tradiția românească, a două duminică din luna mai, este stabilită prin Legea nr. 102 din 13/05/2015 ca Legea Costumului Tradițional din România! Ne identificăm în lume ca țară, prin simbolurile noastre naționale, tradițiile noastre și costumul popular este unul dintre simboluri. L-am dus de multe ori în Parlamentul European, port cu drag ia la fiecare sărbătoare națională! Cum să știe copiii, nouă generație, dacă noi, generația care am preluat tradițiile românești de la străbunicii noștri, nu le transmitem mai departe? Poate între știrile repetate privind accidentele, cine mai are o amantă sau cine a devenit mai bogat (în bani nu spiritual) va fi transmisă și această știre că la Timișoara a fost marcată Ziua Națională a Costumului Tradițional! Trebuie să remarcăm că Ziua Universală a Iei este în 24 iunie! În data de 12 mai este Ziua Naționala a Costumului Tradițional. Fac această precizare să se știe clar, pentru că am văzut că se face confuzie între Ziua Iei și cea a Costumului Tradițional din România! Noi, doamnele de la AFAR, credem cu tărie în tradiții, istorie, simbolistică națională, românism sincer și mândrie firească pentru tricolor. Iubim România și pe românii de pretutindeni, milităm pentru unitate și iubire de neam”, a subliniat Maria Grapini.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *