Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor „4.000 de voci pentru 4.000 de vieţi”

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor „4.000 de voci pentru 4.000 de vieţi”

- in National, Sanatate, Stiri
0

APAH-RO a lansat petiţia „Vieţi salvate prin paşi mai simpli: Testele de depistare a hepatitelor virale trebuie să fie în Pachetul de baza la indicaţia medicului de familie”. Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) a marcat Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei prin mai multe acţiuni de informare la nivel naţional, marţi 28 iulie.

Ziua este punctul central al campaniei începută în mai multe localităţi din ţară încă din data de 17 iulie. Mai multe acţiuni de informare în stradă s-au desfăşurat, în 28 iulie, şi au fost împărţite vouchere cu reduceri pentru analize de depistare şi monitorizare a hepatitelor cu virus B, C şi Delta.

În alte orase ale ţării, voluntarii continuă să împartă flyere cu informaţii despre modalităţile de transmitere şi depistare a virusurilor hepatitice. Este modul prin care pacienţii cu hepatită înţeleg că trebuie să-i determine şi pe alţii să-şi descopere afecţiunea când nu este prea târziu.

A fost lansată şi petiţia „Vieţi salvate prin paşi mai simpli –Testele de depistare a hepatitelor virale trebuie să fie în Pachetul de bază la indicaţia medicului de familie” care poate fi accesată aici: http://www.petitieonline.com/vieti_salvate_prin_pasi_mai_simpli_testele_de_depistare

Ziua Mondială de Luptă Impotriva Hepatitelor se marchează în întreaga lume de Alianţa Mondială de Hepatită şi membrii săi sub sloganul „4.000 de voci pentru 4.000 de vieţi”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *