Ziua mondială a apei marcata la Timișoara și Reșița

Ziua mondială a apei marcata la Timișoara și Reșița

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

În contextul celebrării Zilei Mondiale a Apei, din 22 martie, Administraţia Bazinală de Apă Banat Timișoara derulează acțiuni de conștientizare a importanței apei.

În săptămâna 18-22 martie, au loc la Timișoara și Reșița acțiuni educative, în cadrul cărora elevii învață despre protejarea resurselor de apă. Elevi din ciclul primar dar și gimnazial, alături de reprezentanți ai ABA Banat, vor pătrunde împreună în lumea fascinantă a apei, ca să învețe, să înţeleagă, să experimenteze importanța apei, pentru că apa înseamnă viaţă.

Joi, 21 martie, Palatul Apelor, situat în Timișoara, bd. 16 Decembrie 1989, nr.2, va îmbrăca straie de sărbătoare, organizând o întâlnire cu membrii Comitetului de Bazin Banat, cu reprezentanți ai instituțiilor județene și locale, precum și colaboratori din domeniul universitar. Vor fi abordate teme vizând dezvoltarea durabilă și accesul la resursa vitală a vieții.

Prin mesajul transmis în acest an de Organizația Națiunilor Unite (ONU), „Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, se pune accent pe abordarea crizei mondiale a apei.

Pentru Administraţia Bazinală de Apă Banat, Ziua Mondială a Apei este și un prilej de a reaminti că apa este o responsabilitate comună, atât a administratorilor resurselor de apă, cât și a administrațiilor regionale, locale, naționale, a comunităților umane. De aceea susțin cooperarea între specialişti și cei interesați direct de domeniul apei, pentru a discuta provocările în vederea asigurării unei dezvoltări durabile în  domeniul managementului resurselor de apă”, precizează Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *