Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, marcată în Piața Libertății

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, marcată în Piața Libertății

- in Locale, Social, Stiri
0

Stop violenței domestice – cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Federația Caritas din Timișoara vă invită să vă alăturați campaniei de conștientizare pe care o organizează împreună cu partrenerii săi locali, „Stop violenței domestice!”

Duminică, 25 noiembrie, în intervalul orar 14.00-16.00, studenți ai Facultății de Asistență Socială vor ieși în Piața Libertății, machiați într-o manieră artistică, evocând diferite forme de abuz fizic și exprimându-și dezacordul față de acest fenomen. Totodată, cu această ocazie vor fi distribuite pliante informative referitoare la fenomenul violenței împotriva femeii și la servicile la care pot apela victimele acestuia.

Conform datelor Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, în anul 2017 au fost înregistrate 302 infracțiuni de lovire și alte violențe comise între membrii familiei, dintre care 274 fiind comise de către bărbați. Numărul total al agresorilor înregistrați este de 563 de persoane, 32 dintre aceștia fiind cercetați pentru infracțiuni comise contra vieții, 403 contra integrității corporale sau sănătății, 42 contra libertății persoanei, 46 contra libertății sau integrității sexuale, 24 infracțiuni de trafic și exploatare a persoanelor vulnerabile și 16 infracțiuni ce aduc atingere domiciliului și vieții private.

În anul 1999, Adunarea Generală a ONU a stabilit marcarea în fiecare an, la 25 noiembrie, a Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Cu acest prilej, Organizaţia Naţiunilor Unite invită guvernele, organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale să organizeze activităţi menite să trezească conştiinţa publică în faţa acestor probleme.