Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare, sărbătorită la CRAFT!

Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare, sărbătorită la CRAFT!

- in Economie, Locale, Stiri
0

Marți, 29 septembrie, de Ziua Internațională de conștientizare a pierderilor și deșeurilor alimentare, Instituția Prefectului Județul Timiș și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează un eveniment de informare și conștientizare a consumatorilor locali asupra efectelor majore, semnificative și pe termen lung, ale risipei alimentare.

Scopul acestui eveniment este de a încuraja derularea de acțiuni de prevenire și diminuare a risipei de alimente și de încurajare a donării produselor cu termen de expirare apropiat unităților din județul Timiș care au nevoie de susținere în acest sens.

Acțiunea se înscrie într-o mai amplă campanie a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, destinată creșterii gradului de conștientizare a cetățenilor asupra gravității dimensiunilor pe care le capătă fenomenul risipei alimentare, ca provocare majoră a societății moderne.

Evenimentul are loc marți, 29 septembrie, cu începere de la ora 11.30, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Bdul. Eroilor de la Tisa, nr. 22.