Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă – simpozion organizat de I.T.M. Timiș

Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă – simpozion organizat de I.T.M. Timiș

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a organizat săptămâna trecută la Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara un simpozion cu ocazia Zilei Internaționale a Securității și Sănătății în Muncă din 2018.

La simpozion au participat 400 de persoane cu răspunderi în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, conducătorii serviciilor externe de prevenire și protecție în domeniul S.S.M., reprezentanți ai Instituției Prefectului, a Consiliului Județean Timiș, city-managerul Timișoarei, directorii sau reprezentanții instituțiilor deconcentrate din Timișoara și județ, membrii Consiliului Consultativ Tripartit constituit la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, organizaţii sindicale și patronale

Inspectorul șef al ITM Timiș, Pavel Kașai a subliniat în cuvântul de deschidere importanța zilei de 28 aprilie. Organizația Internațională a Muncii (OIM) sărbătorește Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă (SSM) pe 28 aprilie a fiecărui an pentru promovarea la nivel mondial a prevenirii accidentelor de muncă și a bolilor profesionale. Totodată, 28 aprilie este o zi în care mișcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale și organizează simultan acțiuni în întreaga lume.

Anul acesta Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă, 28 aprilie, și Ziua Mondială împotriva Muncii Copiilor, 12 iunie, sunt celebrate printr-o campanie comună “ Generația Securitate și Sănătate ”. Scopul campaniei OIM din 2018 îl constituie promovarea de acțiuni pentru îmbunătățirea securității și sănătății lucrătorilor tineri și pentru oprirea muncii copiilor.

Conducerea  Inspectoratului Teritorial  de  Muncă  Timiș  a adresat rugămintea  tuturor  celor  prezenți la  acest  simpozion  să  transmită tuturor   angajatorilor  și angajaților   de  pe   piața   muncii  a județului   Timiș,  să   conștientizeze responsabil  privind  prevenirea producerii  accidentelor  de  muncă  și a  îmbolnăvirilor  profesionale,  vizând în  primul  rând  muncile  periculoase la  care  sunt  supuşi  copiii  şi  tinerii. De asemenea, Conducerea  I.T.M. Timiș  precum  și toți  inspectorii  de  muncă  acționează prin  toate  formele  și  metodele  specifice  de conștientizare  a  angajatorilor   și   angajaților  din județul  Timiș  de  a  respecta  întocmai normele  privind   Securitatea  și  Sănătatea   în  Muncă.

Legat de activitatea de Securitate  și  Sănătate  în  Muncă  desfășurată de I.T.M. Timiș în anul 2017, au avut loc 54 de evenimente comunicate de angajatori din care: 176 de accidente urmate de incapacitate temporară de muncă; 38 de accidente mortale și șapte participări la cercetarea bolilor profesionale.

În anul 2018 (primul trimestru) au fost comunicate de către angajatori 187 de evenimente, din care: 54 de accidente urmate de incapacitate temporară de muncă; 15 accidente mortale și trei participări la cercetarea bolilor profesionale.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *