Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă a ITM Timiș

Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă a ITM Timiș

- in Locale, Social, Stiri
0

În fiecare an, în data de 28 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă. De asemenea 28 aprilie este o zi în care mișcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale și organizează simultan campanii în întreaga lume.

Obiectivele principale în 2021 sunt:

  • Promovarea la nivel mondial a PREVENIRII CONTAMINĂRII ŞI ÎMBOLNĂVIRII CU SARS- COV 2 ŞI A PRODUCERII ACCIDENTELOR DE MUNCĂ ȘI A BOLILOR PROFESIONALE
  • Prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS- COV 2 ÎN RÂNDUL ANGAJAȚILOR DIN TOATE SECTOARELE DE ACTIVITATE de pe piața muncii a Jud. Timiș precum și în rândul locuitorilor județului TIMIȘ
  • Îmbunătățirea capacităţii de evaluare a riscurilor CONTAMINĂRII ŞI ÎMBOLNĂVIRII CU

Agenda 2030 pentru dezvoltarea durabilă a Națiunilor Unite adoptată la 25 septembrie 2015 cuprinde un plan global de acțiune cu obiective specifice pentru stoparea sărăciei, protejarea planetei și asigurarea prosperității tuturor.

Obiectivul de dezvoltare durabilă, în special prevede promovarea creșterii economice, ocuparea integrală  a  forței  de  muncă  și muncă decentă pentru toți, protejarea drepturilor lucrătorilor și promovarea unui mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți lucrătorii.

“Angajatorii și angajații de pe piața muncii a județului Timiș trebuie să conștientizeze responsabil combaterea și prevenirea contaminării și îmbolnăvirea cu virusul SARS-Cov2 și a producerii accidentelor de muncă, precum și îmbolnăvirea profesională. Conducerea ITM Timiș, precum și toți inspectorii de muncă acționează prin toate formele și metodele specifice de a conștientiza angajatorii și angajații din județ de a respecta întocmai normele de securitate și sănătate în muncă și în mod deosebit prevenirea contaminării și îmbolnăvirii angajaților cu virusul SARS-Cov2. De aceea, responsabilii SSM  de la toate nivelele sunt pilonii de baza ai ITM, prin ei realizăm combaterea și prevenirea contaminării și îmbolnăvirii cu SARS-COV 2 și a prevenirii producerii accidentelor de muncă și îmbolnăvirii profesionale. Dorim cu ocazia acestui eveniment internațional să tragem un semnal de alarmă  privind îmbunătățirea activității în domeniul Securității și Sănătății în muncă în toate sectoarele de activitate din județul Timiș”, transmite inspectorul șef al ITM Timiș, Pavel Kașai.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *