Ziua Imnului Național marcată la Timișoara

Ziua Imnului Național marcată la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Autoritățile locale și județene din Timișoara au organizat o serie de manifestări cu caracter religios și militar, în fața Palatului Admnistrativ dedicate „ Zilei Imnului de Stat” 2019, luni 29 iulie 2019.  La evenimentele dedicate acestei zile au participat reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, precum şi numeroşi locuitori ai oraşului de pe Bega.

Manifestarea a început cu o scurtă slujbă de binecuvântare a poporului român, pentru ca, mai apoi, subprefectul să țină un discurs referitor la Imnul României.

Subprefectul a subliniat importanţa imnului de stat, şi totodată, datoria de noastră de a cinsti cum se cuvine această zi, dedicată imnului ce a urmat poporul român în cele mai grele încercări de-a lungul istoriei sale.

Ziua Imnului Naţional “Deşteaptă-te, române!” este sărbătorită anual la data de 29 iulie, începând din anul 1998, ca urmare a unei hotărâri a Senatului României, din 18 mai 1998.

În istorica zi 29 iulie 1848, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, în faţa unei numeroase asistenţe, după ce s-a citit noua Constituţie, un grup de tineri, avându-l în frunte pe Anton Pann, a intonat pentru prima oară imnul Revoluţiei paşoptiste “Deşteaptă-te, române”, devenit după Revoluţia anticomunistă din 1989 imnul naţional al României.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *