Ziua Gărzii de Mediu Timiş

Ziua Gărzii de Mediu Timiş

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Anual, 12 martie reprezintă pentru comisarii Gărzii Naţionale de Mediu un moment aniversar, în acest an împlinindu-se 14 ani de la înfiinţarea instituţiei.

Garda Naţională de Mediu, este un corp specializat de inspectie şi control,  care urmăreşte respectarea legislaţiei în domeniul controlului poluării, al substanţelor chimice periculoase, al biodiversităţii ecologice, în scopul prevenirii, constatării şi sancţionării faptelor cu impact negativ asupra factorilor de mediu.

“Pentru a marca această zi festivă, comisarii Garzii Nationale de Mediu Comisariatul Judeţean Timiş s-au implicat în desfăşurarea unor acţiuni cu un specific preventiv şi educativ, dintre care enumerăm: la sediul instituţiei a avut loc o  întâlnire cu elevii Școlii Gimnaziale nr.12 Timisoara care fac parte din Garda de Mediu a elevilor , prin care  aceştia au cunoşcut  atât personalul instituţiei cât şi atribuţiile pe care aceştia le îndeplinesc în vederea  protejării mediului înconjurător. Tot în această zi  la sediul GNM SC J Timis va avea loc o acţiune de salubrizare şi plantare arbori. În perioada 9 – 12 martie comisarii GNM SCJ Timis au participat la exerciţiul ROMODEX alături de  ISU Banat. Dorim să subliniem faptul că protecţia mediului este responsabilitatea fiecărei persoane fizice sau juridice, scop în care este de datoria fiecăruia dintre noi să desfăşurăm acţiuni menite să protejeze mediul înconjurător, pornind de la asigurarea unei stări de salubrizare corespunzătoare a zonelor în care ne desfăşurăm activitatea, colectarea selectivă a deşeurilor şi predarea acestora doar către societăţi specializate autorizate, până la gestionarea eficientă şi raţională a resurselor naturale”, a explicat comisar şef al GNM Timiş, Marian Eperieş.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *