Ziua Europeană a Sportului Școlar, la Școala nr. 2 din Timișoara

Ziua Europeană a Sportului Școlar, la Școala nr. 2 din Timișoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Ziua Europeană a Sportului Școlar a fost motiv de bucurie, vineri, pentru elevii Școlii nr. 2 din Timișoara, și pentru preșcolarii din Grădinița PP 29, structură a unității de învățământ.

Jocurile de mișcare și “Crosul Prieteniei” au fost închinate bucuriei, prieteniei, mișcării, dăruirii cu multe…foarte multe zâmbete!

Federația Română Sportul pentru Toți, cu sprijinul Asociației Județene Sportul pentru Toți Timiș, cu cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus + a organizat Ziua Europeană a Sportului Școlar, în strânsă legătură cu Săptămâna Europeană a Sportului (23-30.09.2019).

Ziua Europeană a Sportului Școlar a implicat în acest an 2,5 milioane de elevi europeni din 8.500 de școli în acțiunea intitulată #BeActive.

Cei mai mici preșcolari și-au făcut programul de jocuri de mișcare, iar cei din grupele mari, împreună cu colegi din ciclul primar și ciclul gimnazial, au participat la „Crosul Prieteniei”. Acest proiect se dorește a fi o modalitate de promovare cât mai vizibilă a educației fizice și sportului la nivel european. Anul acesta, pe lângă activitățile sportive a existat și o secțiune legată de stilul de viață sănătos prin care se promovează în rândul copiilor consumul de apă, fructe și legume, venind ca o completare a recomandării privind o viață activă.

Coordonatorii ciclului gimnazial la Școala nr. 2 Timișoara sunt profesorii de educație fizică și sport Daniela Brînzei și Alin Roșu. Coordonatorul ciclului primar este profesoara pentru învățământul primar Oana Pentea, iar la ciclul preșcolar Grădinița cu Program Prelungit nr. 29, profesorii pentru învățământul preșcolar Diana Stein și Dochia Hrebenaci.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *