Ziua Eroilor, marcată la Timișoara

Ziua Eroilor, marcată la Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Joi, 6 iunie, cu prilejul Înălțării Domnului, în toate bisericile și mănăstirile din Mitropolia Banatului, la troițe sau monumente au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc, pentru a fi marcată Ziua eroilor. Cu acest prilej, ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, în fruntea unui sobor de preoți, a ținut o slujbă religioasă de pomenire a eroilor neamului, la monumentul din fața Catedralei Mitropolitane, unde au fost depuse și coroane de flori.

Astăzi e ziua în care îi omagiem pe eroii neamului românesc, pe toți cei care și-au dat viața pentru viitorul și stabilitatea țării noastre, luptând în numele valorilor, al principiilor și al idealurilor naționale. Ei sunt cei care ne-au marcat istoria și datorită lor, în 2019, putem sărbători, aici, în Timiș, 100 de ani de administrație românească în Banat. Se cuvine să nu uităm că prezentul nostru este datorat trecutului în care s-au jertfit ei și să ne plecăm fruntea cu respect în fața exemplului de patriotism, solidaritate și curaj al eroilor neamului românesc!”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

În fiecare an ne reunim în acest loc simbolic pentru orașul nostru să aducem omagiul celor care s-au jertfit pentru țară și libertatea noastră, pentru ca noi să putem trăi așa cum o facem. Nu putem decât să le purtăm un pios omagiu, o pioasă amintire și să dăm pilda lor celor pe care îi creștem, celor alături de care trăim. Trebuie să fim demni de moștenirea pe care eroii neamului ne-au lăsat-o, prin sacrificiul lor suprem!”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

La ora 12.00, clopotele bisericilor din eparhie au fost trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

Gh. M.