Ziua Eroilor marcată la Timișoara

Ziua Eroilor marcată la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Joi 28 mai, la ora 12.00, după oficierea Sfintei Liturghii în parcul de lângă Catedrala Mitropolitană Timișoara din centrul orașului, ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului și autorităţile locale s-au deplasat în Parcul Scudier din Timişoara, la Monumentul Ostaşului Român, unde s-au făcut rugăciuni de pomenire a eroilor neamului şi s-au depus coroane de flori.

Ziua Eroilor a fost marcată în același timp cu Ziua Înălțării și în stare de alertă.

Manifestarea a avut loc fără participarea cetățenilor, iar autoritățile și reprezentanții bisericii au păstrat distanța de peste 1 metru unul de celălalt. De asemenea, au purtat și măști de protecție, la depunerea coroanelor de flori la monumentul din Parcul Scudier. Au depus coroane de flori Liliana Oneț, prefectul de Timiș, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean, și Nicolae Robu, primarul Timișoarei, și reprezentantul Corpului Consular.

Amintim că pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfinţită prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, prin care această zi a fost proclamată Ziua Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească. Totodată, Legea 379/2003, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, a proclamat sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos la cer, drept sărbătoare naţională a poporului român.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *