Ziua Educației la Timișoara

Ziua Educației la Timișoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

La Liceul ”Ion Vidu” din Timișoara, a avut loc proiectul județean Gala de Premiere cu ocazia Zilei Educației 2019, vineri, unde a fost prezent și Călin Dobra, șeful Consiliului Județean Timiș, alături de prof. Aura Danielescu, inspectorul șef al ISJ Timiș.

Am spus și repet, Consiliul Județean Timiș susține învățământul, care este o prioritate pentru noi. Știm că sunt necesare investițiile în educație, tocmai de aceea am alocat anul acesta 19 milioane de lei pentru unitățile de învățământ pe care CJT le are în administrare. Vreau să mulțumesc și cadrelor didactice care au făcut cinste sistemului de învățământ, iar acum s-au retras prin pensionare”, a declarat Călin Dobra, șeful CJT.

Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994.

Ziua educației a fost desemnată de UNESCO pentru a marca semnarea ”Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor” (1966).

Recomandarea din 1966, alături de ”Recomandarea privind învăţământul superior” (1997), constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *