Ziua Drapelului sărbătorită la Timișoara

Ziua Drapelului sărbătorită la Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Miercuri, 26 iunie la Timișoara, a fost sărbătorită Ziua Drapelului Național al României, moment marcat prin desfășurarea mai multor evenimente religioase, militare și culturale.

În fața Palatului Administrativ au fost prezenți președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra și prefectul de Timiș, Eva Georgeta Andreaș, alături de reprezentanții instituțiilor locale și județene, ai bisericii și ai armatei.

Om prezență distinctă a fost ÎPS, Ioan, mitropolitul  Banatului, alături de alți preoți, care a oficiat slujba de sfințire a drapelului.

În timpul arborării drapelului s-a intonat imnul național al României, „Deșteaptă-te Române”. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea trupelor prezente în fața Palatului Administrativ.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/ 1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. Conform legii, această zi este marcată de autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei românilor, precum şi prin ceremonii militare şi religioase specifice. Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848. Atunci, Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. În urma acestui decret, s-a stabilit ca Tricolorul: roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor. Acesta poartă deviza „Dreptate şi frăţie” şi se mai numește „stindard al libertăţii”. Drapelul Naţional este şi simbolul sub care militarii români participă în prezent la misiunile din teatrele de operaţii.

Sursa foto: Facebook