Zilele Vojvodinei din acest an au ca loc principal de sărbătorire orașul Timișoara

Zilele Vojvodinei din acest an au ca loc principal de sărbătorire orașul Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Zilele Vojvodinei din acest an au ca loc principal de sărbătorire orașul Timișoara. Restaurantul Lloyd este gazda tradițională, iar Iavor Radovancovici este considerat ambasadorul evenimentelor de suflet ale prietenilor sârbi în România.

Organizația Turistică Vojvodina, Consulatul General al Serbiei la Timișoara și Uniunea Sârbilor din România (USR) lansează manifestările dedicate Zilelor Vojvodinei 2019, marți, 2 iulie, de la ora 19.00 la restaurantul Lloyd, iar, miercuri 3 iulie, în Piața Victoriei, din centrul orașului.

La conferința de marți seara, vor participa Natașa Pavlovic, directorul Organizației Turistice Vojvoidina, Vladan Tadic, consul general, și Ognean Crstici, președintele USR, și Iavor Radovancovici.  Cu acest prilej va avea loc și o degustare de vinuri importante din regiune și o prezentare a produselor culinare specifice, totul în acompaniamentul trupei de tamburași.

Ziua de miercuri, 3 iulie, manifestările se vor desfășura în față restaurantului Lloyd, la ora 16.00.  Vor fi prezentate ofertele turismului din regiune, un bogat program cultural – artistic.

Evenimentul are loc cu sprijinul mai multor municipalități și comune din Serbia. Manifestarea de miercuri este adresată tuturor cetățenilor Timișoarei și face parte din cadrul parteneriatului încheiat între asociațiile acreditate în Timișoara și Novi Sad pentru pregătirea anului Capitalei Europene a Culturii 2021.

Vizită în Novi Sad sau Fruska Gora ne confirmă încă o dată tăria afirmațiilor făcute înainte, iar sălașul tradițional, această formă de turism arhaic tradițional, îi așteaptă pe vizitatori pregătit să facă o întoarcere în timp cu noi, să ne facă să retrăim și să ne amintim de lucruri, momente din copilăria noastră.

Întâlnirea cu renumitele și bogatele podgorii sârbești din zona, cunoașterea unor regiuni fertile, cu livezi  și specialiști de marcă mondială în pomicultură tradițională și modernă, valorificarea în formă specifică locului a acestor valori și bunuri, transformă o simplă vizită turistică într-o experiență cu de zile mari.

Voivodina este renumită de terenuri fertile, sălașuri pitorești, ofertă bogată gastronomică și de vinuri și în ospitalitatea să excepțională.

Gh. M.