Zilele Lacului Surduc, gata de start. Ce noutăți aduce ediția din acest an

Zilele Lacului Surduc, gata de start. Ce noutăți aduce ediția din acest an

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Zilele Lacului Surduc ediția a III-a vor avea loc la începutul lunii iulie. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș, Primăria Fârdea și Consiliul Județean au pregătit turiștilor două zile de distracție cu muzică, aero nautic show, întreceri pe apă, teatru de păpuși și multe alte activități.

Ca o noutate, în acest an se dezvoltă și o latură culinară a evenimentului, intitulată “Seară de pește la Surduc”, oaspeților pregătindu-li-se mâncăruri tradiționale din zonă. Așadar, ne vedem în 1-2 iulie la Surduc!”, îndeamnă Călin Dobra, șeful Consiliului Județean Timiș.

Program:

Întreceri și demonstrații pe apă, activități de divertisment pentru copii și un show aeronautic de anvergură vor continua și în acest an evenimentele de promovare turistică a lacului Surduc și a obiectivelor din împrejurimi. Muzică de calitate, DJ și invitați surpriză, plimbări cu bicicleta pe malul lacului sunt câteva dintre promisiunile acestei ediții, alături de o premieră.

Aero Nautic Show

Sâmbătă, 1 iulie, în cadrul Zilelor Lacului Surduc se va desfășura a doua ediție a Aero Nautic Show, un spectacol de acrobații aeriene și nautice oferite de Asociația Aeronautică Română (detalii Diana Dumitrache, președinte AAR, tel. 0722424147 ). Tot sâmbătă sunt programate să aibă loc concerte susținute de DJ Sava, DJ Dark, Mr. Pit, GeoDaSilva, Andaro, Sean Norvis, Stino Grant s.a. (detalii Marius Costiuc, RMS Consulting, tel. 0764818837), iar ziua se va încheia cu focuri de artificii.

Duminică, 2 iulie, sunt programate să aibă loc întreceri pe apă, plimbări cu bicicleta în jurul lacului, teatru de păpuși și activități distractive pentru copii, plimbări cu barca pe lacul Surduc, dar și un concert de muzică populară susținut de interpreți precum Ramona Ilieși Drăgan, Adrian Stanca, Camelia Florea și Marinică Trocea. Demonstrații de karting, concursuri de pescuit, demonstrații canine și exerciții de salvare din apă sunt alte câteva repere ale momentelor pregătite pentru începutul lunii iulie pe Lacul Surduc.

Seri de pește la Surduc

Ca noutate, ediția din acest an aduce tuturor turiștilor care trec prin Fârdea, invitația de a descoperi preparatele de pește din zonă. În colaborare cu Primăria Comunei Fârdea, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș vă invită la Seri de pește la Surduc! O modalitate de a „gusta” din tradițiile culinare de preparare a peștelui din zonă, fie că este vorba de crapul din lacul Surduc sau păstrăvul din crescătoriile atât de renumite de la Luncani sau Românești.

“Tot în premieră, organizatorii au decis ca, din acest an, să targeteze un public iubitor de campare la cort, prin urmare au fost alese locații care urmează să fie anunțate de către Primăria Comunei Fârdea și puse la dispoziția doritorilor. Zilele Lacului Surduc reprezintă un eveniment de weekend organizat cu scopul de a promova obiectivele turistice din zonă, de a dezvolta și promova turismul sub diferitele sale forme, în județulTimiș”, spune Delia Barbu.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *