Zilele acestea are loc hramul Mănăstirii Timișeni-Șag

Zilele acestea are loc hramul Mănăstirii Timișeni-Șag

- in Locale, Social, Stiri
0

Miercuri și joi, 28 și 29 august, Mănăstirea Timișeni-Șag, una dintre cele mai reprezentative vetre monahale din cuprinsul Mitropoliei Banatului – Arhiepiscopiei Timișoarei – va îmbrăca haine de sărbătoare.

Locașul își deschide larg porțile, cu prilejul sărbătorii Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul 2019, pentru a-i primi pe toți pelerinii care vor să înalțe rugăciuni către ocrotitorul spiritual al mănăstirii, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul.

Programul liturgic va începe în ajunul sărbătorii, cu oficierea Vecerniei Mari, unită cu Litia de către un sobor de preoți de la Centrul eparhial, ieromonahi și preoți de la parohiile eparhiei.

Programul închinat Sfântului Prooroc Ioan va continua, noaptea, cu Sfânta Taină a Maslului, Utrenia, Ceasurile și Sfânta Liturghie, iar în zorii sărbătorii se va oficia Slujba Aghiasmei Mici și Taina Sfântului Maslu.

Serviciul religios din ziua hramului va fi încununat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Programul Sfintelor Slujbe:

Miercuri, 28 august:
Ora: 18:00 Vecernia
21:00 Sfântul Maslu
23:00 Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul

Joi, 29 august:
Ora: 24:00 Utrenia
02:00 Sfânta Liturghie
06:00 Sfințirea apei
06:30 Sfântul Maslu
09:30 Sfânta Liturghie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *