Zeci de producători din Banat au participat la degustarea cârnaților, la Timișoara

Zeci de producători din Banat au participat la degustarea cârnaților, la Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

La Casa Adam Muller Guttenbrunn,joi, 29 ianuarie,  a avut loc tradiționala „Worschkoschtprob” –Degustarea cârnaților bănățeni – organizată la Timișoara de săptămânalul de limbă germană „Banater Zeitung”. La eveniment au fost invitați producători din tot Banatul.

“În Banat se consumă cârnați cu mult usturoi, în Elvația, Germania sau Austria, unde am făcut noi experiențe, se pune mai puțin usturoi. Aici se dă prea multă valoare usturoiului. Ar trebui ca celelalte condimente să domine. Să nu fie ursturoi cu cârnați, ci cârnați cu usturoi”, a declarat Ofelia Sauer, din Lugoj. Degustarea cârnaţilor bănăţeni are o tradiţie de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *