Zeci de percheziții la contrabandiști din Timiș și Caraș-Severin

Zeci de percheziții la contrabandiști din Timiș și Caraș-Severin

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0
tigari

Percheziții de amploare au avut loc joi, 28 martie, în județele Timiș și Caraș-Severin, cu scopul destructurii unui grup infracțional organizat cu preocupări în sfera contrabandei. Cele 22 de descinderi domiciliare au fost efectuate de procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cele două județe.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în vederea obţinerii de câştiguri mari prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă, desfăşurându-şi activitatea atât în mediul rural cât şi în mediul urban, în special în oraşele Timişoara, Deta, Buziaş şi Bocşa, precum şi în localităţile rurale limitrofe acestora. Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracționale acționau pe mai multe celule, urmărind atât surse noi de aprovizionare, convenabile ca preţ, cât şi extinderea pieţei de desfacere“, a informat DIICOT.

În timpul perchezițiilor, au fost descoperite două gropi în care erau ascunse țigările netimbrate, care au fost create prin perforarea plăcii de ciment din case. La finalul descinderilor, au fost confiscate peste 60.000 țigarete provenite din acte de contrabandă.

De asemenea, au fost ridicate peste 30.000 de țigarete și peste 100 de litri de alcool, susceptibil a proveni din contrabandă.

La sediul DIICOT Caraș-Severin au fost aduse pentru a fi audiate un număr de 18 persoane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *