Zeci de mii de timiseni, fara gaz. Un spital se afla intr-o situatie critica

Zeci de mii de timiseni, fara gaz. Un spital se afla intr-o situatie critica

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Situație alarmantă în județul Timiș. Zeci de mii de locuitori din Deta, Denta, Moravița și Voiteg au rămas, începând de ieri, fără apă caldă și curent după ce a fost întrerupt gazul. Decizia a fost luată în urma unor neînțelegeri izbucnite între distribuitori și furnizorul de gaz.

În aceste condiții, câteva sute de elevi sunt nevoiți să învețe în frig, pentru că în școli nu este căldură. De asemenea, și Spitalul Orășenesc Deta își desfășoară cu dificultate activitate. Astfel, toate operațiile au fost anulate, iar doi bebeluși au fost externați.

Astăzi, la Ministerul Energiei, distribuitorii și furnizorul de gaz au avut o întâlnire.

Pe de altă parte, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, atrage atenția că județul nostru nu este un “sat fără câini”.

Situația creată în localități din sudul județului Timiș, Moravița, Deta, Denta, Voiteg, ne arată cât de greșit este că statul să nu își păstreze pârghiile necesare pentru a interveni atunci când interesele cetățenilor sunt afectate. Întreruperile repetate de gaz din localitățile respective sunt inacceptabile și solicit companiilor implicate, fie că este vorba despre distribuitori sau producători, să nu își regleze neînțelegerile pe seama populației din județul Timiș și să dea dovadă de responsabilitate. Cred că trebuie ca toate autoritățile județene și naționale să intervină, indiferent că au sau nu competență legală, pentru ca asemenea practici să înceteze, iar firmele să înțeleagă că județul Timiș nu este un sat fără câini“, a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *