Zeci de elevi din Timiș au participat la concursul județean Icoana mea, la Școala nr. 2 Timișoara

Zeci de elevi din Timiș au participat la concursul județean Icoana mea, la Școala nr. 2 Timișoara

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Timişoara, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean și al Mitropoliei Banatului, a organizat cea de-a XV-a ediţie a concursului de creaţie plastică intitulat „Icoana Mea”. Tema ediției din 2018 a fost Sfinții români și sfinții ocrotitori ai neamului românesc.

Evenimentul a întrunit şi în acest an elevi pasionaţi de pictura religioasă de la mai multe şcoli din judeţul Timiş. Concursul a reprezentat un bun prilej pentru copiii talentaţi la pictură să-şi manifeste măiestria artistică prin realizarea unei lucrări plastice cu  tematică religioasă. Concurenţii au participat cu icoane realizate atât pe lemn, cât şi sticlă, în abordări şi tehnici diverse precum, tempera sau ulei. Lucrările au fost jurizate de profesori de specialitate şi expuse la intrarea Bisericii Ortodoxe din Fratelie, unde au fost premiați și elevii, luni 21 mai, în prezența părinților, profesorilor și al preoților. La eveniment au participat profesori, elevi, părinți, preoți și inspectorul de specialitate Daniela Buzatu.

Scopul concursului devenit tradiție este cultivarea respectului şi a dragostei faţă de Biserică, cinstirea sfintelor icoane, cunoaşterea valorilor tradiţionale, păstrarea şi transmiterea mai departe a tradiţiei creştine şi a artei populare romaneşti. De asemenea, este și pentru stimularea dorinţei elevilor de a progresa în studiul tehnicii picturii pe sticlă şi a creativităţii prin realizarea unor creaţii artistice. Astfel, se încearcă dezvoltarea creativităţii în rândul elevilor prin promovarea valorilor creştine, valorificarea aptitudinilor şi competenţelor artistice ale tinerilor și cunoaşterea valorilor tradiţionale şi afirmarea propriei identităţii religioase, culturale şi naţionale”, a spus prof. Ileana Crăciun, coordonatoarea concursului și director adjunct al Școlii nr. 2 Timișoara.

Gh. M.