Zeci de copii sărmani din Timiș au primit pachete de Crăciun din partea unor oameni inimoși Foto

Zeci de copii sărmani din Timiș au primit pachete de Crăciun din partea unor oameni inimoși Foto

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Bucurie pentru mai mulți copii defavorizați din județul Timiș. Caravana de Crăciun organizată de Clubul Lions Timișoara Bastion a continuat și în acest an. Astfel, voluntarii din cadrul clubului au parcurs 468 de kilometri, în ultimele zile, pentru a aduce bucurie în sufletele a 57 de copii din 17 familii fără posibilități materiale.

Fiecare dintre acești micuți au primit cutii de cadouri pline cu rechizite, hăinuțe, obiecte de igienă, fructe, sucuri, jucării și multe dulciuri. În plus, pentru fiecare familie au fost pregătite pachete conținând alimente și produse de primă necesitate, ambalate cu grijă în cutii.

De asemenea, pe lângă aceste cadouri, peste două tone de alimente au plecat spre familiile din Biled, Comloșu Mare, Diniaș, Iecea Mare, Jebel, Jimbolia, Liebling, Lugoj, Peciu Nou, Recaș, Sânnicolau Mare, Soca, Stamora Română, Șag și Șemlacu Mare.

“Scopul caravanei, aflată la a 6-a ediție, a fost, ca în fiecare an de a ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, la copiii din județul Timiș aflați în situații limită, adevărate triste poveşti de viaţă. Caravana este organizată în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, iar toți copiii și familiile acestora sunt sub atenta supraveghere a acestei instituții. Mulți dintre acești copii abandonează școala pentru că nu au rechizite și haine adecvate sezonului rece. Unul dintre obiectivele caravanei este de a preîntâmpina abandonul școlar din aceste cauze. Anul acesta, mai mult ca oricând, din cauza dificultăţilor financiare generate de situaţia pandemică, simţim nevoia crescândă de ajutor a acestor micuţi“, a transmis Clubul Lions Timișoara Bastion.

Mă bucur nespus că în ciuda pandemiei și a tot ce a rezultat din ea am reușit să nu rupem tradiția și să facem Caravana să se întâmple și de data asta. Consider că “tradițiile” sunt cele care țin comunitățile și grupurile împreună. Văzând bucuria pură și nevinovată de pe fețele micuților pe care i-am vizitat sunt extrem de mândru că am făcut o Caravană în pandemie împreună cu colegii mei. Chiar dacă, nu am fost cu toții împreună, chiar dacă nu am putut interacționa ca în alți ani cu beneficiarii, chiar dacă această Caravană nu a avut parte de “aventurile” altor ani, obiectivul nostru de a ajuta a fost îndeplinit. Reușim să aducem în case și suflete spiritul Crăciunului și certitudinea că de sărbători aceşti copii şi familiile lor nu au fost uitați nici în acest an dificil. Toți putem ajuta. Cel mai simplu mod de a contribui este printr-o donație în bani pe site-ul nostru la adresa http://lionsbastion.ro/donatie.html“, a declarat Răzvan Jurca președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Înființată în anul 1917, Lions Club International este cea mai mare organizație de servicii de voluntariat din întreaga lume, având în prezent un număr aproximativ de 1.450.000 membri, din care aproximativ 1.330 în România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *