Zeci de avocați au protestat astăzi la Timișoara. De ce sunt nemulțumiți

Zeci de avocați au protestat astăzi la Timișoara. De ce sunt nemulțumiți

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Zeci de avocați din Timișoara au participat, astăzi, la un protest silențios în fața Palatului Dicasterial, solicitând respectarea acestei profesii. Acțiunea a fost organizată în mai multe orașe din țară, astfel că avocații au întrerupt lucrul, la ora 12.00, și au protestat timp de 15 minute.

Avocații sunt nemulțumiți de decizia pronunțată de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Ferma Băneasa”, în care a fost condamnat și avocatul Robert Roșu, la cinci ani de închisoare.

Avocatul nu răspunde penal pentru apărările făcute„, „Avocatul este singurul profesionist care apare menționat în Constituție. Respectați-l!„, „Oricine are dreptul la apărare„, „Respect pentru apărare și egalitate de arme„, „Timorarea apărării duce la abuz„ sau „Avocatul nu trebuie identificat cu clientul său„ au fost câteva dintre mesajele care au fost afișate pe pancartele ținute în mână de avocații din Timișoara.

Protestăm pentru respectarea principiilor care guvernează și trebuie să guverneze desfășurarea procesului judiciar și pentru respectarea profesiei de avocat. Este un semnal de alarmă pe care l-am tras pornind de la pretextul pe care ni l-a oferit Înalta Curte de Casație și Justiție prin motivarea absolut halucinantă a deciziei pronunțate în deja celebrul dosar Ferma Băneasa. Nu este o mișcare împotriva unui judecător anume, a unui complet anume sau a unei instanțe anume. Are legătură strict cu modul în care un judecător a ales să denatureze profesia de avocat, să dea de pământ cu toate principiile care guvernează profesia și procesul judiciar„, a declarat Sergiu Stănilă, decanul Baroului Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *