Zeci de amenzi pentru proprietarii care își lasă clădirile în paragină

Zeci de amenzi pentru proprietarii care își lasă clădirile în paragină

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali continuă să acționeze pentru luarea măsurilor legale, conform atribuțiilor și în limitele conferite de lege, în cazul clădirile degradate din Timișoara.

Astfel, de la începutul acestui an, în urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au constatat și aplicat 45 de sancțiuni atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, de câte 1000 lei fiecare, deoarece proprietarii acestora nu au luat măsuri de curățare și întreținere, prin îndepărtarea elementelor de construcție și tencuială care stau să se desprindă de pe fațadele clădirilor.

Un astfel de exemplu este cel al unui imobil din zona centrală – str. N. Paulescu cu str. Goethe, unde, deși în anii anteriori, respectiv 2017-2018 au fost aplicate patru sancțiuni, nu s-au luat măsurile de îndepărtare a elementelor care prezentau pericol de accidentare. Asociația a demarat procedurile de obținere a autorizației de construcție pentru refacerea fațadei, dar cu toate acestea au existat în continuare pericole, săptămâna trecută fiind semnalat faptul că bucăți din tencuială au căzut de pe aceasta, punând astfel în pericol persoanele care treceau prin apropiere. Din acest motiv, s-a luat din nou măsura sancționării, cu 1000 lei și s-a împrejmuit zona cu bandă de protecție“, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Anul trecut, polițiștii locali au aplicat conform legii care se referă la clădirile istorice, 184 amenzi pentru neîntreținerea clădirilor, în valoare de 268.500 lei. De asemenea, datele clădirilor au fost transmise către Primăria Timișoara, unde o comisie a stabilit gradul de supraimpozitare a acestora. Acțiunile de această linie continuă.

Reamintim că toți proprietarii de clădiri au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcție cum sunt ornamentele și tencuiala care stau să se desprindă de pe fațadele acestora“, mai transmit reprezentanții instituției.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *