Zece timiseni cu coronavirus. La nivel national, numarul infectatilor a ajuns la 123

Zece timiseni cu coronavirus. La nivel national, numarul infectatilor a ajuns la 123

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
spitalul victor babes

Crește numărul persoanelor din România confirmate cu coronavirus.

Primarul Nicolae Robu a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că până în acest moment au fost găsite pozitive la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara un număr de 40 de persoane. Dintre acestea, zece sunt din Timiș, iar restul din alte județe.

Până în prezent, opt persoane au fost vindecate de către medicii spitalului de la Pădurea Verde, din care cinci sunt din Timiș, iar trei din alte județe.

La nivel național, numărul cazurilor confirmate cu coronavirus a ajuns la 123, dintre care nouă oameni s-au vindecat.

De asemenea, primarul Nicolae Robu face din nou apel la calm și responsabilitate.

“Repet, în cele ce urmează, mesajul pe care vi l-am adresat și zilele trecute: Vă rog să ne păstrăm calmul, dar să respectăm cu strictețe toate indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pt Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pt Situații de Urgență și de Comitetul Local pt Situații de Urgență. Încă o dată, fac apel la CALM, dar totodată la RESPONSABILITATE!
În primul rând, vă cer tuturor celor care știți că prezentați riscuri să vă fi contaminat, date fiind locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și companiile pe care le-ați avut, CHIAR DACĂ VĂ SIMȚIȚI BINE, să stați acasă, respectiv să vă autoizolați, dacă așa ceva se impune, după regulile în vigoare. În al doilea rând, vă cer celor care, dimpotrivă, nu vă încadrați în nicio categorie de risc, ținând seamă de locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și de companiile pe care le-ați avut, să fiți prudenți, să evitați orice contacte cu persoane din prima categorie. Împreună, cu înțelepciune, putem depăși momentele grele prin care trecem și o putem face cu suferințe minime!“, transmite Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.