Zece milioane de lei pentru spitalele arădene

Zece milioane de lei pentru spitalele arădene

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, aflată în vizită în Arad joi, 4 aprilie, a spus că va aloca 10 milioane de lei spitalelor arădeane pentru achiziție de aparatură și echipamente medicale. Sorina Pintea a vizitat mai multe unități sanitare din județ. Ministrul Sănătății a fost însoțită de prefectul județului, Florentina Horgea,  precum şi de Mihai Fifor, senator şi deputaţii Dorel Caprar, Florin Tripa şi Adrian Todor.

Până în prezent, am alocat 6 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură a spitalului județean şi unităților din Ineu, Sebiş şi Lipova. Pentru că este nevoie de echipamente moderne în vederea creșterii calității actului medical și a dezvoltării de noi servicii medicale vom suplimenta această sumă cu încă 4 milioane de lei. Aștept propunerile dumneavoastră pentru aceste noi investiții. Anul acesta, bugetul Sănătății este unul istoric care permite derularea de investiții și introducerea de programe noi”, a declarat Sorina Pintea în timpul unei conferinţe de presă.

Ministrul Sănătății a discutat și cu personalul medical din spitalul județean, reprezentanții DSP, CNAS şi autoritățile locale despre nevoile sistemulului de sănătate din județ.

Aveți nevoie de un laborator de cardiologie internațional şi dezvoltarea secției de ATI unde ar fi necesară o creștere a numărului de paturi” , a spus ministrul Sănătății.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *