Zece elevi de la Şcoala nr. 2 din Timişoara au luat premii și mențiuni la Concursul Naţional de Geografie “Terra”

Zece elevi de la Şcoala nr. 2 din Timişoara au luat premii și mențiuni la Concursul Naţional de Geografie “Terra”

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Zece elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Timişoara au luat premii și mențiuni la Concursul Naţional de Geografie “Terra”, etapa judeţeană, iar cinci dintre ei s-au calificat pentru etapa națională, care se va desfășura în 19 mai.

 „Este minunat să ai rezultate foarte bune cu elevii şcolii, dar e nevoie de multă muncă. Fac pregătire cu copiii în afara programului şcolar, în weekend şi inclusiv în timpul vacanţelor. Facem pregătire şi la Centrul de excelenţă din cadrul Şcolii nr. 2. Aş vrea ca sistemul de învăţământ să ne ajute, oferind premii mai multe, fiindcă elevii performanţi nu beneficiază de burse. Concursul pentru care ne pregătim nu mai e în calendarul activităților cărora li se oferă burse elevilor. Burse de performanță s-au acordat până acum doi ani pentru aceste concursuri, dar s-a restrâns lista, de aceea elevii premianţi nu mai beneficiază de burse de merit. Noi îi ajutăm cu premii de la Asociaţia Părinţilor. Ar trebui şi statul român să ofere premii în bani copiilor cu rezultate foarte bune. O bursă de studiu era în jur de 450 lei”, a declarat Adina Boeru, profesoara de Georgrafie care i-a pregătit pe elevi.

 „Noi suntem foarte mândri de aceşti copii, fiindcă sunt elevii noştri premiaţi. A fost o pregătire intensă şi de durată, iar rezultatele se văd. Trebuie să spun că aceşti elevi sunt foarte buni nu numai la acest concurs, ci şi la alte concursuri la care ei au participat anul trecut. Sperăm că o vor ţine tot aşa în continuare. Din păcate sistemul de învăţământ nu ne ajută în privinţa premiilor nu numai la acest concurs, ci şi la altele. Nu sunt cuprinse pe lista pentru care se pot acorda burse, deşi se desfăşoară în acelaşi sistem, cu aceleaşi rigori, ca şi alte concursuri pentru care se acordă burse. E o problemă care trebuie rezolvată de Ministerul Educaţiei, fiindcă atunci elevii vor fi stimulaţi şi mai mult să înveţe”, a declarat prof. Alina Miuţ, directorul Școlii nr. 2 Timișoara.

Elevii primianți sunt: Albert Predescu, din clasa a VI a, locul I, iar din clasa a VII, sunt Alessia Pilatec, locul I; Dariana Ienăşescu, locul II şi Tania Oprin locul III, iar menţiune a obţinut Agnes Balogh.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *