Zece cabinete noi de vaccinare vor fi deschise din 15 februarie, în Timiș

Zece cabinete noi de vaccinare vor fi deschise din 15 februarie, în Timiș

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

180 de cabinete (fluxuri) de vaccinare vor funcționa din 15 februarie, odată cu începerea distribuirii vaccinului produs de AstraZeneca. În Timiș vor funcționa zece fluxuri.

Conform autorităților programările pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro. Serul AstraZeneca este recomandat doar persoanelor între 18 și 55 de ani.

Din cele zece noi fluxuri din Timiș, cinci vor fi operaționale în Timișoara, două în zona periurbană a municipiului, iar alte trei în județ. Mai exact, potrivit DSP Timiș, vor fi funcționale trei fluxuri la ISHO, două în clădirea STPT de pe Intrarea Doinei, două în Lugoj și câte unul în Giroc, Moșnița și Jimbolia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *