Workshop dedicat specialiștilor în resurse umane, organizat de UVT în parteneriat cu MARSH

Workshop dedicat specialiștilor în resurse umane, organizat de UVT în parteneriat cu MARSH

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Universitatea de Vest din Timișoara își asumă rolul transformator în societate, dezvoltând în continuitate ideea de adaptare continuă a curriculelor, pentru ca studenții UVT să dețină acele abilități ce se dovedesc utile în atingerea idealurilor lor profesionale și aspirațiilor de carieră. Astfel, a devenit firesc ca cei mai buni specialiști din mediul socio-economic să fie apropiați proiectelor și evenimentelor organizate de UVT, fiind convinși că în acest fel cunoștințele și abilitățile studenților se vor sincroniza mai bine cu cerințele economiei reale.

Astfel, la Universitatea de Vest din Timișoara s-a desfășurat evenimentul „Connecting with our Business Community. Trends in HR”, ediția a treia, organizat alături de partenerul specializat al acestor categorii de evenimente, compania Marsh, parte a companiei globale de servicii profesioniste de consultanță de risc, strategie și resurse umane. Au participat la eveniment peste o sută de specialiști din domeniul HR, alături de cadre universitare și cercetători, cei care formează viitorii angajați, mentorii implicați în formarea viitoarelor generații, orientate astfel pentru a fi adaptate nevoilor reale întâmpinate de angajatorii de mâine.

Am bucuria de a transmite un mesaj de deschidere și parteneriat cu mediul economic timișorean, la această a treia ediție a evenimentului dedicat specialiștilor în resurse umane, care se întâlnesc la UVT. Interesul față de dezbaterea tendințelor pieței muncii și dezvoltării carierelor în companiile din economia reală este tot mai ridicat, iar această notă este vizibilă și în întâlnirea de astăzi, la care participarea este foarte amplă. Identificarea și analiza tendințelor ce se profilează în piața muncii ne oferă un orizont de așteptare foarte ridicat pentru nivelul de angajabilitate al absolvenților UVT, cei care aduc, generație după generație, un suflu nou și un capital esențial uman în ecosistemul economiei locale. Vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră permanentă la pregătirea studenților pentru intrarea în viitoarele lor cariere și pentru buna orientare a energiilor lor profesionale”, a spus prof.univ.dr. Flavia Mirela Barna, prorector al UVT responsabil cu parteneriatele instituţionale, managementul proiectelor europene și antreprenoriat.

În desfășurătorul evenimentului s-au aflat intervențiile următorilor speakeri: prof.univ.dr. Flavia Mirela Barna, prorector UVT, domnul Horațiu Regep, regional manager Marsh, prof.univ.dr. Delia Vîrgă, director departamentul de Psihologie din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din UVT, Alina Popescu, Talent Information Solution Leader, Mercer Marsh Benefits, Diana Nastase, HR Director – EMEA HR BP – Health Solutions, Flex, Simona Belea, General Manager, Continental Autonomous Mobility Romania, dezbaterea fiind moderată de domnul conf.univ.dr. Marius Matichescu, decan, Facultatea de Sociologie și Psihologie a UVT.

În cadrul dezbaterii a fost prezentată noua platformă de cariere dezvoltată de UVT, în care se grupează atât oportunitățile și ofertele de locuri de muncă oferite studenților și absolvenților de companiile din economia reală locală și regională, cât și profilele profesionale ale tinerilor studenți și absolvenți, sub formă de CV-uri, un nou portal online de resurse umane și orientare a carierelor ce se regăsește la adresa web: https://cariere-studenti.uvt.ro/, găzduit de UVT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *