Weekend plin de activități de informare și conștientizare privind modul de colectare separată a deșeurilor, dar și acțiune de ecologizare în Timișoara

Weekend plin de activități de informare și conștientizare privind modul de colectare separată a deșeurilor, dar și acțiune de ecologizare în Timișoara

Weekend plin de activități de informare și conștientizare, dar și acțiune de ecologizare, în ceea ce privește modul de precolectare separată a deșeurilor reciclabile..

Președintele ADID Timiș, Cristian Moș le-a vorbit celor mici despre reciclare, colectarea separată și protecția mediului, în cadrul emisiunii pentru copii Piti Show, din cadrul evenimentului “Străzi pentru comunitate”. Astfel, prichindeii au aflat prin joacă, distracție, mișcare și voie bună cum se colectează separat, cum contribuie la conservarea resurselor naturale și la procesul reciclării.

ADID Timiș continuă activități de ecologizare în județ, astfel că sâmbăta, 24 iulie, împreună cu FITT Timișoara au organizat o acțiune de ecologizare, în cadrul programului Cleaning the city. Acțiunea a avut dublu rol.  Și anume au fost colectați zeci de saci cu deșeuri reciclabile aruncate la întâmplare pe străzile și în parcurile din Zona Stadionului Dan Păltinișanu și în același timp, reprezentanții ADID Timiș le-au explicat timișorenilor din zonă despre importanța colectării selective a deșeurilor. De asemenea, au fost distribuite materiale informative cu privire la modul de precolectare separata a deșeurilor reciclabile.

Ce așteptări avem?
✔schimbarea comportamentelor mai puțin prietenoase cu mediul;
✔ creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța protejării mediului și necesitatea colectarii separate a deșeurilor;
✔ ca oamenii să reacționeze prin fapte, alegând utilizarea cosurilor de gunoi în detrimentul aruncarii deșeurilor la întâmplare în natură !
Mulțumim pentru sprijin Primăriei Municipiului Timișoara! Multumim pentru sprijin operatorului de salubrizare Retim Ecologic Service SA care a pus la dispoziția voluntarilor saci pentru colectarea deșeurilor și colectarea-transportul acestora!“, transmit reprezentanții ADID Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *