Weekend cu vreme ploioasă în Banat. Sunt așteptate căderi de grindină și vijelii

Weekend cu vreme ploioasă în Banat. Sunt așteptate căderi de grindină și vijelii

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Vești proaste pentru bănățeni, aduse de Administrația Națională de Meteorologie. Deși temperaturile vor fi ridicate, sunt așteptate ploi sâmbătă și duminică.

De altfel, sâmbătă dimineață, 2 iunie, a fost emisă o avertizare cod galben de ploi valabilă pentru jumătate din România. Printre județele cu instabilitate atmosferică accentuată, în care se vor înregistra cantități de apă însemnate se numără Caraș-Severin, Hunedoara, precum și o parte din Timiș și Arad.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și punctiform 40…50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse“, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

La Timișoara, sâmbătă, 2 iunie, și duminică, 3 iunie, se vor înregistra cel mult 29 de grade Celsius, însă sunt așteptate ploi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *